600 undersköterskor och läkare varslas från Karolinska

Karolinska Universitetssjukhuset i Solna varslar hundratals anställda. Det meddelades i ett pressmeddelande under onsdagen. Totalt rör det sig om 250 läkare och 350 undersköterskor som får gå, det skriver Aftonbladet.

Karolinska väntas gå back 1,6 miljarder kronor i år, och nu väljer universitetssjukhuset att göra ett storvarsel där flera hundra påverkas.

STOCKHOLM20181025 Pressvisning av nya Karolinska sjukhuset som snart går in i full drift. Här nya huvudentrén. Foto: Fredrik Sandberg / TT / kod 10080

Karolinska har tidigare fått varsla 550 medarbetare på den administrativa sidan, men nu står det alltså klart att även vårdpersonal kommer att få gå.

Enligt sjukhusdirektör Björn Zoëga är varslet ett nödvändigt drag för att kunna ge bättre specialiserad vård, och han menar att inga patienter kommer att påverkas.

– Vi kommer att arbeta aktivt med att stödja alla medarbetare som eventuellt sägs upp att hitta nya arbeten. Jag vill betona att vi kommer att genomföra förändringarna med patientsäkerheten i fokus, säger sjukhusdirektör Björn Zoëga i pressmeddelandet.