69-åringen slogs blodig – nu ska hans advokater stämma flygbolaget på miljoner

Doktor David Dao, 69, blev slumpmässigt utvald att skickas iväg från flygplanet – men han ville inte eftersom han skulle till jobbet. 

Då slogs han blodig av säkerhetsvakter. 

Filmerna inifrån planet har skakat världen de senaste dagarna. 

Nu tar 69-åringen till juridisk hjälp i fallet. 

Han ska ha anlitat två advokater för att undersöka möjligheterna att stämma flygbolaget United airlines. 

Det var i veckan som doktorn välte internet med de fruktansvärda bilderna inifrån flygplanet. 

© Youtube

Bakgrund: Flygbolaget hade överbokat en flight till Chicago och ville att fyra, slumpmässigt utvalda passagerare som redan boardat planet, skulle lämna mot ekonomisk kompensering. Men ingen ville. Doktor Dao valdes ut som en av dessa, men han ska ha sagt att han behövde komma till jobbet och ville inte gå. 

Då använde säkerhetspersonalen brutalt övervåld och doktorn slogs blodig, vilket avslöjas i videoklipp som spids på internet

© Youtube

Dao är fortfarande kvar på sjukhus efter helgens blodiga attack och nu vill han stämma flygbolaget på miljonbelopp. 

– Doktor Dao och hans familj vill att världen ska veta att de uppskattar stödet och bönerna som nått dem. Just nu fokuserar de enbart på doktor Daos medicinska vård och att han ska bli frisk, säger hans advokat Stephen Golan i ett uttalande enligt LADBible

Dao har själv ett eget brottsförflutet som kan komma att åter tas upp om fallet går till domstol, rapporterar New York Post. 69-åringen har fällts för att ha gett en patient mediciner i utbyte mot sex och pengar. Han var också avstängd från sitt jobb mellan 2003 och 2015. 

Hursomhelst blev han behandlad på ett brutalt sätt när han slogs blodig på flygplanet av United airlines säkerhetspersonal. Går fallet till domstol kan det innebära en katastrof pr-mässigt för det stora flygbolaget. 

Vad tror du, kommer doktorn få rätt mot flygbolaget? Dela och hör vad dina vänner tycker!