7 gamla prylar du inte visste att du kunde bli rik på.

Har du kvar några prylar från 90-talet? Till exempel en gammal Nokia 3310 eller en första generationens iPod? Då kan du bli stenrik, skriver norska TV2.

90-talet gör comeback. Så om om du har gamla prylar kvar från det årtiondet kan du tjäna en rejäl hacka.
90-talsprodukterna har fått nytt liv igen och blivit riktigt populära, och det kan vi tacka nostalgikerna och alla hipsters för, skriver Metro.

Ta till exempel den amerikanska kvinnan som lämnade in sin gamla Mac-dator till återvinningen. Det visade sig att datorn var värd 1,5 miljoner dollar. Datorn var från 1976 och hade byggts av en ung Steve Jobs, Steve Wozniak och Ron Wayne.

Nu har försäkringsbolaget Endsleigh Insurance samlat ihop information från sajten eBay och undersökt hur mycket prylar från 90-talet har sålts för, skriver norska Tv2. Till exempel såldes ett gammalt Nintendo 64 för otroliga 15 000 kronor.
Så om du har du någon av nedanstående prylar som bara ligger och skotra där hemma kan du nog tjäna några tusenlappar. Och om du inte har använt prylen och om förpackningen är oöppnad kan du få lite mer pengar.

1. Nokia, 3310
Mobilen som kom ut 2000 och som alla ungdomar skulle ha. Och givetvis handlade allt om att spela Snake. Har sålts på eBay för uppemot 2000 kronor.

Foto: Nokia.

ladda ned

2. Gamecube
Nintento GameCube tog världen med storm 2001. Nu är prylen värd runt 10 000 kronor.

Foto: producenten.

ladda ned (1)

3. Dreamcast
Lanserades i slutet av 1998 och trots att den inte hade så lång levnadstid fick den kultstatus på grund av sitt pris och på grund av att det var den första konsolen som kom med inbyggt modem.

Foto: Producenten.

ladda ned (2)

4. Första generationens iPod
Har du en sån här, oanvänd och i sin orginalförpackning, kan du vara riktigt glad. Den är nämligen värd runt 117 00 kronor. Jo, du läste rätt. Är förpackningen öppen kan du sälja den för runt 6500 kronor.

Foto: Producenten.

ladda ned (3)

5. Sony Walkman Cassette – 2000
Den här gillas framför allt av hipsters och kan säljas för några tusenlappar.

Foto: Producenten.

ladda ned (4)

6. Nintendo 64
1996 kom denna goding och tog världen med storm, och många minns nog spelet Super Mario 64. Hittar du en sån här på vinden kan du kamma hem runt 15 000 kronor.

Foto: Producenten.

ladda ned (5)

7. Boombox Ghettoblaster
Har du en gammal Ghettoblaster i någon garderob kan du sälja den för runt 15 000 kronor.

Foto: Producenten.

ladda ned (6)

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.