70-åring blev frisk från covid-19 mot alla odds – nu har han fått en sjukhusräkning på 10 miljoner

70-åriga mannen var nära att dö av coronaviruset men besegrade sjukdomen och blev frisk – mot alla odds. Nu har han fått en räkning på 1,1 miljoner dollar, vilket Seattle Times var först med att rapportera.

I början på mars lades en 70-årig man in på ett sjukhus i Seattle i nordvästra USA. Mannen var sjuk i covid-19 och var vid ett tillfälle så sjuk att nära och kära fick ta avsked över telefon. Men återhämtade sig och lyckades med nöd och näppe besegra viruset.

Mannen var inlagd på sjukhus i 62 dygn och fick en räkning på 181 sidor. Sammanlagt ska mannen betala 1,1 miljoner dollar för sjukhusbesöket. Summan motsvarar ungefär tio miljoner.

Foto: Staffan Löwstedt,SvD,TT/ Hannah McKay, AP,TT

Enligt räkningen kostar bara intensivvårdsrummet över 9 700 dollar per dygn. Att rummet gjordes sterilt i 42 dagar kostar 409 000 dollar och de två dagarna när mannens tillstånd var livshotande kostar 100 000 dollar.

”Väl använda pengar”

Men trots att räkningen var en chock för 70-åringen och hans familj så täcks mannen av sjukförsäkringen Medicares program för de äldre, och väntas enligt Seattle Times kommer han därför inte behöva betala allt själv.

– Det kostade en miljon att rädda mitt liv, och jag skulle förstås säga att det är väl använda pengar. Men jag vet även att jag kanske är den enda som tycker det, säger mannen till tidningen.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);