Mystisk sjukdom satte Julia i rullstol. 5 år senare är svenskan bäst i världen på amerikansk fotboll.

Julia var allvarligt sjuk och rullstolsbunden i nästan tre år. När hon blivit frisk började hon spela amerikansk fotboll. I dag är hon bäst i världen och ska träna med världens bästa herrspelare i USA.  

21-åriga Julia Olsson från Tyresö anses i dag vara världens bästa spelare i amerikansk fotboll på damsidan. Hon är kapten för svenska landslaget och har vunnit fyra raka SM-guld med hennes lag Stockholm Mean Machines. I januari reser hon till USA för att besöka O-line Performance i Scottsdale i Arizona, USA. Anledningen är att Julia fått ett stipendium. Något som ingen svensk, ingen kvinna och ingen europé någonsin varit i närheten av. Det skriver Mitt I.

Vilka som vanligtvis drillas på O-line Performance? Endast de bästa spelarna i världens bästa liga NFL och de största talangerna från collegelagen. Det som är så fascinerande är att Julia bara har spelat amerikansk fotboll i fem år – och när hon gick i åttan var hennes livssituation en helt annan.

Julia drabbades av en infektionssjukdom i hjärnan. Hon satt i rullstol eller använde kryckor och kunde inte gå av egen kraft. Till slut visade det sig att mycoplasma hade satt sig i hjärnan och blockerat signalerna till kroppen.
– Sjukdomen började när jag gick i åttan och jag var sjuk i två och ett halvt år. Jag satt i rullstol eller gick med kryckor. Mamma trodde att jag hade fått en stroke. När jag blev frisk råkade jag se en film om amerikansk fotboll och bestämde mig för att prova, säger Julia till Mitt I.

Men i dag är hon alltså fullt frisk och på väg till USA för att göra någonting historiskt. Julia är en inspirationskälla för oss alla!

Bildkälla: Facebook.

Publicerad av Newsner Solsken. Gilla gärna!