73-årig kvinna bad ungdomar att sänka volymen – då knuffades hon till marken

En äldre kvinna i Malung bad högljudda ungdomar att sänka volymen. Då slogs hon till marken och fin sin rollator förstörd, rapporterar Dalarnas Tidning.

I veckan skulle den populära tillställningen Dansbandsveckan ha ägt rum i Malung.

Ett vanligt år kommer närmare 100 000 för att njuta av musiken, dansen och stämningen. Men på grund av coronapandemin är årets dansbandsvecka i betydligt mindre skala.

På sina håll kan det vara ett och annat digitalt event men annars ekar dansbanor och scener tomma.

”Knuffade på henne”

Enligt Lars Hedelin, presstalesperson på polisen i Bergslagen, har det lett till att ungdomar skapat sig sn egen dansbandsvecka.

Och en samlingsplats för de bilburna ungdomarna har blivit utanför ett av Malungs äldreboenden. Där samlades de här om dagen och spelade hög musik.

Foto: Gorm Kallestad, TT/ TT

En 73-årig kvinna på boendet fick vid 23-tiden nog av den dånande musiken som gjorde att det skallrade i hennes fönster och gick ut för att säga till dem att sänka volymen.

– Jag har bara fått det lite briefat för mig. Men den här damen fick nog och gick ut och stod på sig rejält. Hon var tuff, säger Lars Hedelin till Newsner och fortsätter:

– Då var de här ungdomarna lite lättkränkta och kunde inte ta att en äldre person sa ifrån och började knuffa på henne.

Förstörde hennes rollator

Till Dalarnas tidning berättar damen att ungdomarna även förstörde hennes rollator.

– Jag hamnade i backen och min rullator blev så demolerad att den måste bytas ut, säger hon till Dalarnas Tidning.

Enligt polisen har en video på kvinnan spridits på Tiktok.

En anmälan om misshandel och ofredande har upprättats.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);