8-åriga Saffie dog i attacken i Manchester: ”Hon var älskad av alla”

Minst 22 personer dog i den misstänkta terrorattacken i Manchester under måndagskvällen. 

En av dessa ska ha varit den lilla flickan Saffie Rose Roussos, 8 år, som besökte konserten tillsammans med sin mamma och syster. 

Den lilla flickan hade besökt Ariana Grande-konserten tillsammans med sin mamma och syster på måndagen. Men de kom i från varandra, och självmordsbombaren tog hennes liv, uppger brittiska Telegraph

– Saffie var helt enkelt en underbar flicka i ordets alla bemärkelser. Hon var älskad av alla och hennes värme och godhet kommer att bli ihågkommen. Saffie var tyst och försynt med en kreativ ådra, säger hennes lärare Chris Upton enligt Telegraph.

– Nyheten om Saffies död i den här skrämmande attacken är en enorm chock för oss alla och jag vill skicka våra djupaste kondoleanser till hennes familj och vänner. Tanken att någon inte kom hem från en konsert är hjärtekrossande.   

Tjänstemannakällor i USA uppger att attacken utreds som ett misstänkt självmordsdåd, skriver nyhetsbyrån Reuters

På tisdagen grep polisen en 23-årig man misstänks ha kopplingar till attacken. Attentatet utfördes av en man som dog på arenan, och terrorsekten IS har tagit på sig dådet, skriver flera nyhetsbyråer uppger SVT. 22 personer har bekräftats döda och cirka 59 har skadats, varav flera barn. Bland de identifierade finns åttaåriga Saffie och 18-åriga Georgina Callander

Det som har hänt är så fruktansvärt sorgligt och onödigt. Våra tankar går till alla offer och anhörga.

Publicerad av Newsner kl 17:27