8-åriga Wilma räddade pojke från att drunkna – hyllas nu stort för sin modiga insats: ”Stolt”

En 5-årig pojke höll på att drunkna i Högbo bruk i mitten på juli. Då simmade 8-åriga Wilma ut i vattnet och räddade honom.

Nu hyllas hon som superhjälte och är nominerad till ”Årets Sandvikenbo”, rapporterar Tv4.

Det var i mitten på juli som familjen Sonka var på badstranden i Högbo Bruk.

Plötsligt fick de se en pojke ute i vattnet som höll på att drunkna.

– Jag ser den här pojken i vattnet som kämpar, vi ser egentligen bara hans fingertoppar upp och ner under ytan, berättar mamma Linda för Efter Fem.

Linda som står i strandkanten skriker åt Wilma i vattnet att hon måste hjälpa pojken, men där och då förstår inte Wilma vad det är som händer.

Drog upp honom på bryggan

Linda springer mot vattnet och fortsätter ropa på Wilma som börjar se sig omkring.

– Då tar hon sig till pojken och tar honom under armarna och tar honom till bryggan så att jag kan dra upp honom på bryggan.

Den lilla pojken, som visar sig vara fem år, är först okontaktbar men börjar kräkas en stor mängd vatten.

Foto: Facebook/TT

Och efter det börjar han kommunicera med Wilmas mamma som försöker hitta hans föräldrar.

Det visar sig snart att pojkens pappa suttit på en bänk med ryggen vänd från vattnet och därför inte sett sin son och vad som höll på att hända

Linda skrev om händelsen i ett inlägg på Facebook.

”För wilmas skull ångrar jag djupt att vi tog oss till Högbo ikväll för ett kvällsdopp. men för den lilla pojkens skull, som vi vars liv förmodligen räddade tillsammans jag o wilma, är jag tacksam för kvällsdoppet 🙏🏻 var rädd om era barn, se efter dem alltid! Hemskt så fort det går när det går åt fanders.. och ja, att drunkning sker i det tysta stämmer så väl. Inatt sover jag med Wilma ❤️ så stolt över henne!❤️”, skriver hon i inlägget.

Börjar känna sig stoilt

Det var dramatiska minuter och Wilma blev rädd. Trots det tvekade hon aldrig på att ingripa.

I efterhand har Wilma behövt bearbeta händelsen, hon ville inte sova själv, och det tog tid innan hon ville bada och tillbaka till Högbo har hon inte varit.

Men nu börjar känslan av att ha gjort någonting bra infinna sig och nu är hon dessutom nominerad till ”Årets Sandvikenbo”.

– Nu börjar Wilma känna sig stolt, säger hennes mamma Linda.

Wilma är verkligen en stor inspiration. Vilken superhjälte.

Wilma förtjänar verkligen att hyllas, skicka gärna en hälsning till henne i kommentarerna.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);