8-årige Cornelis plockar upp skräp i naturen – på eget initiativ

När åttaårige Cornelis Johansson var ute på promenad med sin moster och hunden reagerade han på hur mycket skräp som folk hade slängt rakt ut i naturen. Nu hyllas han som en miljöhjälte på sociala medie.

– Han kan inte förstå hur folk kan slänga skräpet på marken, och som mamma blir man ju stolt och rörd över hans initiativ, säger Cornelis mamma Nathalie Johansson till Newsner.

Det var åttaårige Cornelis moster Johanna som reagerade på att Cornelis bekymrade sig över hur mycket skräp han såg i naturen på deras promenader med hunden. Under en av dessa promenader bestämde de sig för att göra något åt det genom att rensa upp.

Efter det har det blivit en vana för Cornelis. Så fort han ser skräp ute i naturen i Vänerborg där han bor så plockar han upp det.

– Det sker systematiskt nu, men ungefär en gång i veckan går han och hans moster ut på promenad för att plocka skräp, säger Cornelis mamma Nathalie Johansson till Newsner.

Cornelis, 8, plockar skräp för miljön
Foto: Privat

”Man blir stolt”

När Newsner frågar Cornelis mamma hur hon som förälder känner över sonens initiativ svarar hon:

– Man blir stolt, och rörd. Det öppnar också ögonen lite på en själv. Även om vi pratat mycket om att inte kasta skräp i naturen så blir det tydligt att den yngre generationen är mer medveten om problemet.

Enligt henne är det Cornelis själv som insisterar på att rensa skräpet från naturen.

– Han kan inte förstå hur folk kan slänga det där, och han verkar glad när han fått rensa upp, säger mamma Nathalie till Newsner.

Foto: Privat

Dela gärna för att hylla denna åttaåring, som många kan lära sig av.