8-åring kommer till skolan med förfruset huvud, när läraren tittar ännu närmare krossas hans hjärta

Tiden i skolan är viktig för alla barn. Skolan är platsen som utbildar och förbereder barnen på bästa sätt inför framtiden.

Men tyvärr finns det många barn runtom i världen som inte har möjlighet att gå i skolan eller som tvingas göra det under svåra förhållanden.

Den här bilden på en kinesiske pojke med förfruset huvud på väg till skolan sprids nu som en löpeld. Det är omöjligt att inte bli berörd av den – så därför kände jag att jag ville dela den med er.

Den 8-årige pojken Wang Fuman bor i provinsen Xinjie i Kina.

Efter att hans mamma övergivit honom och efter att hans pappa tvingades flytta till storstan för att jobba fick pojken flytta in hos sin mormor.

Wang Fuman bor nu 4,5 kilometer från sin skola vilket innebär att det blir mycket långa promenader för att han överhuvudtaget ska kunna ta sig dit. Och nu när vintern dragit in och temperaturen sjunkit rejält blir det ännu svårare för Wang att gå till skolan. Det kan bli uppemot 9 minusgrader.

Sprider sog som en löpeld

Rektorn på pojkens skola brukar lägga upp bilder på sociala medier för att visa hur dem har det i skolan och för att belysa hur svårt vissa barn, som exempelvis Wang Fuman, har det.

Och den sista bilden som rektorn publicerade på den lille pojken sprider sig nu som en löpeld. På bilden ser man hur pojkens huvud är förfruset. Även hans ögonbryn har fryst och hans händer är brända av kylan. Enligt People’s Daily har rektorn berättat att pojken bestämde sig för att gå till skolan i kylan eftersom han hade ett prov, uppger Noticias Caracol. 

Posted by People's Daily, China on Tuesday, 9 January 2018

Mycket disciplin

Så pojken bestämde sig för att trotsa kylan och ta sig den långa vägen till skolan. Med sina brända händer skrev han provet.

Posted by People's Daily, China on Tuesday, 9 January 2018

Wang Fuman visar verkligen vilken disciplin han har och hur mycket han bryr sig om skolan. Men jag hoppas verkligen att han mår bra och att den här bilden sprids så pass mycket så att han kan få hjälp – för att kunna ta sig till skolan under bättre förhållanden.

Alla barn förtjänar att få gå i skolan, och alla barn förtjänar att kunna ta sig dit under bra förhållanden. Dela gärna om du håller med.