80-åriga Christina Schollin avslöjar hemliga knepet som gör att hon inte ser ut att åldras

När den folkkära skådespelaren Christina Schollin firade 80 år publicerades en bild på födelsedagsbarnet som fick hennes följare att häpnas över hennes ungdomliga yttre.

Nu – i senaste avsnittet av ”Kändispodden” avslöjar Schollin hemligheten till hennes välbevarade utseende.

– Jag är glad att jag kan dela med mig av det här, säger hon.

Christina Schollin är en av Sveriges mest uppskattade skådespelerskor som slog igenom stort på 1960-talet med ”Änglar, finns dom” och har sedan dess synts i roller på Dramaten, tv-serier och filmer. Just nu är hon högaktuell i den hyllade serien ”Wahlgrens värld” där hon tillsammans med de övriga medlemmarna i familjen Wahlgren bjuder på glimtar från deras händelserika liv.

När Christina Schollin firade sin 80-årsdag tidigare i år fick hennes följare ta del av en vacker bild tagen på en skrattandes Schollin. Bilden fick reaktionerna att strömma in och alla förundrades av hur vacker Christina är och de inte kunde tror att hon var 80 år.

”Jag delar med mig”

I det senaste avsnittet av Kändispodden är Christina med och avslöjar knepet som gör att det knappt syns att hon åldrats de senaste åren.

– Jag är glad att jag har en tålig hy. För det har varit mycket smink och sånt. Jag har alltid varit väldigt mån om att sköta min ny på bästa sätt. Rengöring är A och O, morgon och kväll. Jag tror att det har gjort att jag faktiskt har den hyn som jag har idag. Det är jag glad att dela med mig av. Det är det mitt arbete går ut på, jag delar med mig av dem möjligheten till andra, säger hon i podden.

View this post on Instagram

På väg till NK-gala på Berns. ???

A post shared by Christina Schollin (@christinaschollin) on

”Jag vill inte ta bort mina skrattrynkor”

Schollin vill inte göra några skönhetsingrepp men i podden avslöjar hon att hon faktiskt gjorde en korrigering i samband med inspelningen av den populära tv-serien Varuhuset eftersom hon upptäckte att hon hade ett veck på ögonlocket.

– Jag satt och tittade avsnitten och såg att när jag tittade ner så var det ett stort veck på ögonlocket. Vi spelar med ögonen så ögonen är väldigt, väldigt viktiga. Särskilt om man spelar på tv eller film. De tyngde lite på ögonlocket och tyngde blicken så då gick jag och fick ögonlocken fixade. Då frågade de samtidigt om de skulle ta undertill och få bort rynkor under ögat. Men jag sa nej jag vill inte ha bort mina skrattrynkor. Herregud, de ska man ha kvar! säger hon.

Vackra och kloka Christina Schollin. Du är en förebild för alla kvinnor i Sverige! Tack för att du delar med dig av dina livserfarenheter.

Dela vidare så sina vänner också får ta del av Christinas ord och smarta skönhetstips!