82-årige Hans fick hjärtstopp mitt på gatan – nu efterlyser han hjältarna som räddade hans liv

I höstas fick 82-årige Hans Lifsten ihop med hjärtstopp mitt på gatan i Farsta, Stockholm.

Två män rusade till platsen och räddade hans liv. Nu efterlyser han sina hjältar, rapporterar Mitti.

Det var i höstas som 82-årige Hans var hemma hos sin särbo Britt-Marie i Farsta för att hjälpa henne att frakta bort en trasig tvättmaskin.

Men lagom till att tvättmaskinen var uppe på släpet föll Hans ihop ute på gatan.

Hans hade drabbats av ett hjärtstopp.

Han minns ingenting av det dramatiska händelseförloppet. Men har fått återberättat för sig att Britt.Marie ringde ambulans och rätt som det var kom två okända män till platsen och började med hjärt- och lungräddning

– Det var en jädra tajming! Utan deras insats är det tveksamt om jag hade överlevt, säger Hans Lifsten till tidningen Mitti.

Medvetslös i tre dygn

Där och då var det inte självklart att Hans skulle klara sig. Och väl på sjukhuset låg han medvetslös i tre dygn innan han vaknade till.

Och på sjukhuset blev han kvar i tre veckor.

– Jag var på benen efter 8-10 dagar, hjälpligt. Då blev jag skickad till Danderyd för rehabilitering. Promenader och lite hjärngymnastik. Hjärnan förlorar blod när hjärtat stannar, så minnet påverkas.

Idag, drygt två månader efter den otäcka händelsen, har han svårt att minnas koder och lösenord. Även balansen är påverkad. Men han blir bättre för varje dag som går.

Nu har han dessutom en pacemaker inopererad som hjälper hjärtat att fungera som det ska.

Efterlyser livräddarna

Men än idag har han ingen aning om vilka det var som räddade hans liv.

– Jag har på olika sätt försökt få tag på dem för att tacka dem men jag har inte lyckats, säger han till tidningen.

Nu hoppas han att han ska få tag i dem på annat håll och han berättar för tidningen att han låtit göra två medaljer som han vill ge till hjältarna.

På dem står det: ”Tack, du räddade mitt liv! 3:e oktober 2021”.

Dela gärna artikeln så att Hans får tacka sina hjältar en gång för alla. De förtjänar verkligen att hyllas.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);