85-åriga Irene tvingades kliva av bussen – för att hon inte kunde ladda ner biljettappen: ”Blev så ledsen”

Irene Hedberg, 85, försökte betala både med kort och kontant på bussen. Och bad även om hjälp att ladda ned en app och betala på det viset men blev nekad av busschauffören.

I stället tvingades hon kliva av bussen, något ÖP rapporterat om.

Irene Hedberg skulle ta sig hem från en väninna i Östersund som hon insåg att busskortet var slut.

På bussen frågade hon därför om hon skulle kunna betala med kort istället, varpå chauffören svarade nej.

Foto: Fredrik Sandberg, TT/Shutterstock

Hon frågade då om hon inte skulle kunna få betala med kontanter i stället men busschauffören svarade åter igen nej.

– Busschauffören sa att man inte tagit emot kontanter på flera år. Så jag frågade vad jag skulle göra då och då sa han att det bara var att kliva av bussen, berättar Irene för Newsner.

”Mycket pengar”

Irene har ont i knäna och går med stavar, något som gjorde att hon inte skulle orka gå hela vägen hem. Och en taxi skulle hon inte ha råd med.

– Det hade kostat mig minst 200 kronor och det är mycket pengar när man är pensionär, säger hon till Newsner.

I stället frågade om det inte fanns någon annan möjlighet för henne att få åka med på bussen och fick till svar att det fanns en app hon kunde ladda ned.

– Jag frågade om han kunde hjälpa mig för jag kunde inte det där, då sa han att han inte kunde för att det var avspärrat där framme, säger Irene och tillägger:

– Men jag hade ju kunnat lägga telefonen på ett säte så hade han kunnat hjälpa mig. hade han velat hjälpa mig så hade han ju gjort det menar jag.

”Var bara att kliva av”

Irene frågade ännu en gång om han verkligen menade att hon inte fick följa med på bussen.

– Ja, han sa att det bara var att kliva av. Det var inget att resonera om.

Irene kastades av på gatan och såg bussen åka iväg.

– Det bara snurrade i huvudet. Jag blev så ledsen. Men som tur är har jag lite kompisar som jag kan ringa. Så till slut fick jag skjuts hem i alla fall, säger hon till Newsner.

Har fått en ursäkt

När hon kom hem berättade hon om händelsen för barbarnet Andreas som bor i Stockholm.

– Och han tände till på alla cylindrar. Han ringde runt till alla möjliga. Mejlade kommunen och bussbolaget. Så det är han som har gjort allt, jag har inte gjort någonting. Han har fått en ursäkt på mejl som han skulle vidarebefordra till sin mormor, säger Irene.

Irene menar att hon har tur som kunde ringa en bekant och menar att det kunde ha varit värre.

– Tänk om det hade hänt ett litet barn eller någon med ett handikapp som kanske inte hade kunnat ringa till någon. Det är ju inte alla som har den förmågan och då hade de stått där, säger hon till Newsner.

Vad tycker du om det här? Lämna gärna en kommentar i kommentarsfältet.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);