9-åring död efter utmaning i sociala medier – nu vill föräldrarna varna andra för livsfarliga leken

TikTok blåljus

Foto: TT

En nioårig pojke från Memphis, Tennessee i USA hittades livlös på sitt rum med ett skärp runt halsen i början på juni.

Tyvärr gick hans liv inte att rädda. Nu vill föräldrarna varna andra för den hemska utmaningen i sociala medier.

Planking, Ice bucket challenge och Harlem shake är bara några av trenderna i sociala medier som fått spridning runt om i världen. Stora som små har antagit utmaningarna och trots att de flesta är harmlösa finns det flera som råkat illa ut i sina tappra försök att hänga med i samtiden.

LÄS MER: Polisen varnar för livsfarliga trenden – sprider sig bland ungdomar: ”I värsta fall kan man dö”

Vissa av dem är dessutom farliga. Bara den senaste tiden har flera utmaningar uppmärksammats som faktiskt kan innebära direkt livsfara.

Tidigare har liknande utmaningar som ”pass out challange” och ”blackout” som går ut på att svimma cirkulerat i sociala medier.

Men också ”strangulation challange” som går ut på att strypa sig själv.

Avled av sina skador

Det var den 10 juni i år som den nioåriga lilla pojken ”TJ” hittades livlös på golvet inne i sitt rum, rapporterar Insider.

När pojken hittades hade han ett skärp runt halsen. Familjen insåg att läget var kritiskt och tillkallade ambulans men det var för sent.

”TJ” avled av sina skador endast 9 år gammal.

Till en början förstod inte familjen varför han hade ett skärp runt halsen men insåg senare, när de tittade i hans telefon, att han varit inne på Tiktok och sett den nya ungdomstrenden vid namn ”strangulation challange”.

Utmaningen går ut på att man ska strypa sig själv.

– Vi upptäckte senare att det fanns en film på Tiktok som visar barn hur man stryper sig själv, berättar hon.

– Men man måste avbryta. Leken går ut på att man ska ta sig ur det. Men han är nio år gammal, han är nio år, så hur skulle han klara av det?

Föräldrarna vill varna andra

I slutet av juni skulle ”TJ” ha fyllt tio år. Hans gammelfaster Barbara Williams sörjer att hon aldrig kommer få se honom växa upp.

– Hans liv tog slut på grund av att folk lägger upp idiotiska saker på olika sajter, säger hon till tv-kanalen Wreg i Memphis.

Foto: TT/Johan Nilsson/TT

Nu vill föräldrarna varna andra för livsfarliga leken.

– Jag vet att man inte kan se efter dem 24 timmar om dygnet, men vi måste göra någonting, och vi måste rädda liv, sa Williams till tidningen.

Exit mobile version