9 personer som tog sin begravning till en helt ny nivå.

1. Sittandes i sin taxibil.

Victor Perez Cardona från Puerto Rico dog i cancer vid 73-års ålder. Han hade kört taxi i 15 år och var känd i sin hemstad som ”Vitin the driver”. Hans sista önskan var att få ta farväl av sina nära och kära i sin älskade taxibil. Och så blev det – bokstavligt talat. Under begravningsvakan satte familjen honom bakom ratten i bilen och hundratals människor kom förbi för att ta farväl.

Bild

Skärmavbild 2015-08-31 kl. 10.12.55

2. På favortihojen.

För drygt 20 år sedan pratade Bill Standley från Mechanicsburg, USA, om att han ville begravas med sin Harley Davidson från 1967. ”Vi trodde alla att han skojade”, berättar hans dotter Dorothy Brown. Men det var inget skämt. För sex år sedan började Bill Standley och hans söner att bygga en speciell glasanläggning som skulle hålla fast honom vid hans motorcykel när han var död. Och under hans begravning förra året fick Standley köra sin sista runda på hojen.

Bild

Skärmavbild 2015-08-31 kl. 10.07.45

3. Genom att kombinera bröllop och begravning.

Chadil Deffy och Ann Kamsuks, från Thailand, hade varit tillsammans i tio år och hade länge pratat om att gifta sig. Men de sköt upp bröllopet på grund av tidsbrist. I januari 2012 omkom Ann i en tragisk trafikolycka. Då gifte sig Deffy med sin döda flickvän under hennes begravning i Thailand. ”Gör vad du önskar och ta hand om de du älskar. Du kanske aldrig får chansen att göra om det”, har Deffy sagt efter den tragiska olyckan. Han la upp bröllopsbilden på sin Facebooksida och den har fått över 100 000 likes och över 20 000 delningar.

Bild

397742_337930949558507_1843681912_n

4. Som en egyptisk farao.

Fred Guentert från USA ville bli begraven som en farao så han spenderade 25 år och över 85 000 kronor på att bygga en Egypteninspirerad kista. Kistan, som byggdes i cederträ för att inte ruttna, är handmålad och väger uppemot 140 kilo. I januari i år dog Fred Guentert och då kunde hans dröm äntligen gå i uppfyllelse.

Bild

Skärmavbild 2015-08-04 kl. 16.35.57

5. Som superhjälte.

Renato Garcia, 55, från San Juan i Puerto Rico älskade seriefiguren Green Lantern – Gröna Lyktan. Sista tiden i livet klädde han ut sig till den gröna superhjälten varje dag. När han dog av en astmaattack i februari 2015 bestämde sig hans familj för att begrava honom i hans favoritkläder. Under begravningsvakan stod Renato Garcia lutad mot en väg – klädd som superhjälte.

Bild

Skärmavbild 2015-08-31 kl. 10.15.08

6. Genom att fejka sin egen begravning.

Den kinesiska studenten Zeng Jia, 22, chockade familj och vänner när hon bjöd dem på sin egen begravning när hon fortfarande levde. Jia ville se hur folk skulle sörja henne och bestämde sig för att ta alla sina besparingar för att genomföra sin egen begravning. Hon sminkades så att hon skulle se död ut, beställde fotografer och blommor. Allt för att det skulle vara så verkligt som möjligt. I efterhand har hon sagt att den udda tillställningen har fått henne att uppskatta livet mer.

Bild

Skärmavbild 2015-08-04 kl. 15.50.33

7. Med jultema.

De flesta som går på begravning klär sig i svart och ser det som en sorgsen tillställning. Något annorlunda var det för en man i Dallas, USA. Han älskade allt som hade med julen att göra, så när han gick bort ordnade hans familj en julbegravning med jultomte, snö, renar och släde.

Bild

a98870_wake_4-christmas

8. I favoritgungstolen.

Georgina Chevrony Lorens absoluta favoritplats var gungstolen. Så när hon började bli sjuk berättade hon för sin dotter Miriam om sin önskan. Hon ville själv sitta med på sin begravning – i favoritstolen. Familjen tog hennes sista önskan på stort allvar. När Georgina gick bort vid 80-års ålder klädde de henne i bröllopsklänningen från hennes andra bröllop för 32 år sedan och satte henne i gungstolen. Begravningen blev precis så som Georgina önskat.

Bild

Skärmavbild 2015-08-04 kl. 14.45.18

9. Med bubbel och cigarett.

Mickey Easterling från New Orleans, USA, var en festglad livsnjutare som var känd för sitt engagemang i samhället. När hon gick bort ville hennes anhöriga ta farväl med en pampig fest istället för att ordna en sorgsen tillställning. Så på begravningen klädde de henne i färgglada kläder, en festlig hatt, ett glas bubbel i handen och en cigarett. Hennes familj ville inte avslöja hur gammal hon blev. ”Ålder är en siffra, och min är okänd”, ska Easterling ha sagt tidigare.

Bild

mujer

Måndagen den 7 september klockan 21.55 är det premiär för TNT:s nya serie ”PROOF”, där vi får följa kirurgen Carolyn Tyler (Jennifer Beals) i hennes jakt efter svaret på frågan ”Vad händer efter döden?”. Här kan du läsa mer om PROOF. (Annons från TNT)

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.