9 pinsamma saker alla ljuger om.

Null

TV3:s nya program ”Min hemlighet” är en dramaserie om händelser som förändrade livet för alltid. Serien bygger på verkliga händelser från vanliga människors liv. Programmet har premiär 30 mars. (ANNONS från TV3)

1. Ålder.

18, 23, 35, 49. Att ljuga om sin ålder är väl ingen konst? Speciellt bland kvinnor. Men männen ska inte tro att de hamnar så långt efter. Vi är alla mästare på att ljuga om hur länge vi varit på denna jord. Varje sig vi lägger på några år för att kunna köpa alkohol och komma in på den coola nattklubben eller vare sig om vi tar bort några år för att verka mer attraktiva. Ett tips, fråga inte hur gammal jag är nästa gång vi ses.
Källa: Allwomenstalk.

Bild: Giphy.

2. Alkoholkonsumtion.

Tre glas vin på torsdagskvällen, några öl på fredagen och i helgen blev det alldeles för många drinkar. Men vi berättar inte gärna hur mycket vi dricker. En brittisk studie visar att alkoholkonsumtionen i England förmodligen är högre än vad man trott eftersom försäljningssiffrorna inte stämmer överens med vad folk uppget att de dricker. Svenskarna hakar nog på den trenden rätt rejält.
Källa: The Guardian.

Bild: Giphy.

3. Sex med tidigare partner.

”Det var bara ett one-night stand så det räknas inte”, kan vara en typisk fras bland kvinnor. Var tredje kvinna och nästan hälften av männen ljuger om hur många sexpartners de haft. Männen lägger till för att verka mer erfarna och ”manliga” och kvinnorna drar ifrån för att inte verka lösaktiga, enligt en brittisk studie.
Källa: Aftonbladet.

4. Utseende.

Tinder, Match, Happypancake. Ibland kör jag sexiga fröken-stilen och ibland känner jag mer för att vara lite mer fransk. Hur många gånger jag ljugit om mitt utseende? Kommer inte ihåg. Men vi ljuger inte bara om hur vi själva ser ut. Vi ljuger även om våra vänners utseende. ”Du är så smal”, kan vi säga till en vän som egentligen försöker gå ner i vikt. Men stå upp, gör din vän en tjänst och var ärlig.
Källa: Allwomenstalk.

5. Jobb.

”Mitt jobb är så himla givande. Det känns så kul att gå dit varje morgon”. Ja, eller hur? Vil du att jag ska tro på flygande elefanter också?
Men vi ljuger även när vi är på jobbet. En amerikansk studie visar att vi drar en till två lögner om dagen när vi arbetar. Och vi är mer benägna att ljuga på jobbet än hemma. Men det är väl inte så konstigt, klart vi gillar vår fru/man på riktigt jämfört med chefen som vi ”låtsas-gillar”.
Källa: Bloomberg.

Bild: Giphy.

6. CV-kvalifikationer.

Äntligen. Det ultimata lögnområdet. CV:et. Kan det bli enklare att ljuga? ”Jag är ambitiös, noggrann, snabb, flexibel, hjälpsam, glad, smart, produktiv, kreativ”. Ja, det var nog alla positiva egenskaper jag kunde komma på. Enligt en undersökning från Careerbuilder ljuger vi såklart också om hur länge vi varit på en arbetsplats, eller eh, det som egentligen var en praktik.
Källa: Recruitmentagencynow.

Bild: Giphy.

7. Sex med nuvarande partner.

”Jo, älskling, jag kom”. Den vanligaste sexlögnen är att kvinnan låtsas få orgasm. För att inte såra mannen. Fejkandet kan också bero på att hon vill avsluta det trista samlaget eller på att hon inte vill berätta att hon inte kunde komma den här gången heller. Män ljuger ofta om hur mycket sex de vill ha. Enligt flera undersökningar vill män nämligen ha sex nästan 50 procent mer än kvinnor. Men förmodligen vågar de inte berätta det.
Källa: Expressen.

Bild: Giphy.

8. Pengar.

Pengar, pengar. När vi var små ljög vi för föräldrarna om hur mycket pengar vi gjorde av med. När vi blir äldre ljuger vi för föräldrarna om hur pengarna spenderas. Några av oss ljuger till och med för staten om var våra pengar kommer ifrån och vart pengarna går till. Och när det kommer till lön lägger vi gärna på lite extra under löneförhandlingen för att pressa upp vår egen lön.
Källa: Allwomenstalk.

Bild: Giphy.

9. Tidigare sjukdomar.

Vi kan prata om allt. Men inte om könssjukdomar. Klamydia, kondylom, gonorré och andra könssjukdomar är ju inget vi gärna stoltsera med. Men visste du att 50 procent av alla som är sexuellt aktiva drabbas av en könssjukdom innan de fyllt 25. Vissa könssjukdomar kan man även få trots att man använder kondom.
Källa: Washingteen Help.

TV3:s nya program ”Min hemlighet” är en dramaserie om händelser som förändrade livet för alltid. Serien bygger på verkliga händelser från vanliga människors liv. Programmet har premiär 30 mars. (ANNONS från TV3)

Foto: Youtube