90-åringen blev bestulen i sitt eget hem – nu vädjar polisen om tips från allmänheten

90-åringen blev lurad av de två männen som han trodde var försäljare.

När de kom in i hans hem stal de hans plånbok.

Nu vädjar polisen om allmänhetens tips, rapporterar nwt.se.

Det var under torsdagskvällen som polisen i Årjäng i sydvästra Värmland eftersökte tips efter att en 90-årig man i området Västtomen blivit bestulen i sitt hem.

Enligt polisen ska två män i 30-årsåldern utgett sig för att vara försäljare. Men när den 90-årige mannen vände sig om tog en av de misstänkte gärningsmännen hans plånbok som var i bakfickan, skriver NWT.

FOTO: Shutterstock Obs. Genrebild

I plånboken ska han ha haft en mindre mängd kontanter och diverse bankkort.

Männen lämnade platsen i okänd riktning, skriver NWT. Enligt mannen pratade de två personerna svenska, men inte värmländsk dialekt.

Flera äldre ska ha kontaktats

Dessvärre verkar det inte vara de första äldre som kontaktats i området. En person ska ha blivit uppringd av någon som påstod sig vara från hemtjänsten. Denne ska ha erbjudit sig att hjälp till att handla. Men när man kontrollerade detta med hemtjänsten fick man klart för sig att ingen därifrån tagit kontakt

– Vi håller på med dörrknackning i området för att försöka få mer information, det här är personer som vi är väldigt angelägna att få fast, säger polisens pressinformatör Mats Öhman till NWT.

– Nu uppmanar vi alla i Årjäng med omnejd att vara uppmärksamma på dessa förslagna personer. Den som har uppgifter som skulle kunna leda polisen till gärningsmännen uppmanas ringa 114 14 och berätta vad man vet. Är det akut kan man ringa 112.

 

Så här får det bara inte gå till! Dela för att varna andra och hjälpa polisen.