92-åring dog i sin soffa – missades av hemtjänstpersonalen

Hemtjänsten i Kristianstad rapporterade att en 92-årig man inte var hemma.

Då blev sonen misstänksam och hörde av sig till en granne. När han tittade in i lägenheten fann han pappan död i soffan.

Nu har händelsen Lex sarah-anmälts.

– Det hade räckt med att ta ett steg in i lägenheten så hade man sett honom, säger sonen till Kristianstadsbladet, enligt Lokaltidningen.

Hemtjänsten hade skickats till den 92-årige mannens lägenhet för en matleverans. Men den anställde såg inte till mannen och ringde till sonen för att berätta att pappan inte var hemma.

– Han var 92 år och orkade knappt gå mellan köket och vardagsrummet på grund av sina andningsproblem. Han var ingen som sprang omkring direkt, säger sonen, som direkt blev misstänksam, till Kristianstadbladet, enligt Lokaltidningen.

Sonen ringde pappans granne. Och när denne själv gick in i lägenheten hittade han mannen, död i sin soffa.

FOTO: Shutterstock

Sonen: Att pappa inte var där är en lögn

Nu har Kristianstad kommun gjort en Lex Sarah-anmälan. Den hemtjänstanställda menar att hen kollat igenom lägenheten. Men enligt kommunens eget loggningssystem ska den anställda ha öppnat och stängt dörren igen inom en minut.

– Det hade räckt med att ta ett steg in i lägenheten så hade man sett honom. Man har väl bara öppnat och ropat och sen gått när man inte fått svar. Att pappa inte var där är en lögn och det förstår ju alla, eftersom han var död, säger sonen.

Dela för att säga din åsikt om det här.