93-årig kvinna riskerar deporteras – kostar för mycket för staten

När man är gammal och förtjänar det allra bästa av de sista åren hoppas man som medmänniska att detta kan vara en självklarhet för alla.

Men inte för den Australiensiska staten.

93-åriga Mollie Manley riskerar nu att skickas tillbaka till England – trots 11 år i Australien där hennes familj bor.

– Vi hoppas desperat att de kan visa vår familj och Mollie lite medmänsklighet och låta henne få fortsätta bo hos oss, säger hennes barnbarn Lauren till The Daily Mail.

När man har kommit till den tiden i livet när arbetet är välförtjänat över, ska våra äldre se fram emot lugn och ro de sista åren. De ska få möjlighet att leva och bo där de vill och fortsätta låta drömmar slå in genom hela livet.

Detta var nog någonting som brittiska 93-åriga Mollie Manley såg fram emot på sina äldre dagar. Sedan 11 år tillbaka bor hon tillsammans med barnbarnet Lauren och hennes familj i Australien.

Men nu hotar familjens tillvaro att rivas upp fullständigt.

93-åriga Mollie riskerar att deporteras.  Foto: Shutterstock

Nekas visum i landet – riskerar nu deporteras

Mollie fick nyligen en stroke och familjen förberedde sig då på det värsta och sa farväl till deras älskade mormor. Men Molly visade alla att hon var en kraft att räkna med och tillfrisknade.

Trots detta framsteg riskerar hon nu att deporteras tillbaka till England där hon kommer ifrån. Anledningen är att hon inte lyckats få ett permanent bostadsvisum i landet.

Nu är hennes familj oroliga att om hon deporteras , så kommer hon inte överleva resan dit.

– Vi är så förkrossade. Vi älskar henne väldigt mycket och tanken på att hon skulle skickas tillbaka efter 11 år är hjärtskärande, säger barnbarnet Lauren till The Daily Mail.

– Hon har ingen och hon skulle få dö ensam om hon skickades bort. Här har hon hennes enda barn, min mamma, hennes svåger, min pappa, tre barnbarn och nio barnbarnsbarn.

Nu bönfaller Mollies familj att staten ska ta ett nytt beslut. Foto: Shutterstock

Mollies hälsa kostar staten för mycket

Enligt tidningen är kriterierna för att få permanent bostadsvisum inte möjligt på grund av Mollies bristande hälsa.

Hälsokriteriet är att personen som söker visumet ska vara frisk och att hälsokostnader inte får uppgå mer än 40 000 dollar per år.

Mollies hälsa skulle kosta staten 145 000 dollar de kommande tre åren.

Nu har hennes historia spridits över hela världen, något som Mollies familj hade hoppats på.

– Vi vill bara att människor ska förstå att för oss är hon hela vår värld. Vi älskar henne så mycket och vi vill bara att de sista åren i hennes liv ska vara fyllda av glädje och lycka, som hon får från sin familj, säger barnbarnet Lauren.

Detta är inte acceptabelt! Nu följer vi barnbarnet Laurens önskan och sprider Mollies historia vidare! Dela eller gör ett hjärta för att visa att du står på familjens sida!