99-årig gammelfarmor övervinner corona – är nu den äldsta som friskförklarats i Storbritannien

När 99-åriga Rita Reynolds blev sjuk i corona i mars befarade hennes familj att det inte skulle få se henne mer. Men ack så fel de hade. Rita är nu definitionen av ”krutgumma”, då hon övervann corona med vad hennes familj skämtar var en ”diet på kex och marmeladmackor”, det rapporterar Daily Mail.

Rita Reynolds, som i sin ungdom jobbat som pilot i flygvapnet, visar att det krut hon hade i sig då fortfarande sitter kvar.

När Ritas hem bombades i London på 40-talet överlevde hon genom att gömma sig under en köksbänk. Under sin nästan 100 år har hon sett mycket, även corona-viruset, som hon själv insjuknade i.

Får uppleva sin 100-årsdag

Dock hade Rita inga som helst planer på att lämna livet innan sin 100-årsdag i juli, och skrevs därför ut från sjukhuset, friskförklarad för bara någon dag sedan.

Återseendet med familjen dokumenterades av Ritas barnbarn Henry, som ör en duktig fotograf.

Diet på kex och marmelad

För Daily Mail berättar sonen att han och hans syskon inte kan förstå hur Rita klarade det, med tanke på att hon inte är den mest hälsosamma åldringen.

”Jag vet inte hur hon tog sig igenom det. Jag tror inte att hon någonsin har ätit en grönsak eller frukt.

”Hon lever på marmeladsmörgåsar och kex, hon har haft en fruktansvärd diet hela livet. Hon har alltid bara ätit choklad och kex, säger barnbarnet Henry Philips.

”Men hon har aldrig rökt eller druckit alkohol riktigt”, tillägger han.

OBS: Bilden är tagen vid ett annat tillfälle och har ingenting med kvinnan i artikeln att göra.
Foto: TT