99-åring drogades och bestals – av bedragare som utgav sig för att vara läkare

Den 99-åriga mannen från Hallsberg trodde att han talade med en läkare och hade därför förtroende för honom. Det visade sig dock att personen, som gjorde hembesök, var en bedragare som drogade den äldre mannen och bestal honom, det skriver Aftonbladet.

 

Efter ett telefonsamtal från en person som utgav sig för att vara läkare fick en 99-årig man från Hallsberg hembesök av två personer. Dessa ”läkare”, gav den 99-åriga mannen lugnande narkotikaklassat medel, något som Aftonbladet rapporterat om.

När den 99-åriga mannen, som levde ensam, somnat, passade bedragarna på att gå igenom hela hans bostad. När de var klara lämnade de mannens hem med en klocka och smycken värda cirka 80 000 kronor.

24-åring ska straffas för brottet

Polisen kunde senare gripa en 24-årig man.

24-åringen nekade till brottet, och sa att ha aldrig varit vid Hallsberg vid tillfället, men hans fingeravtryck som hittats på en kopp hos 99-åringen säger annorlunda.

Nu har tingsrätten fällts för stölden, samt flera andra brott. Förutom fängelse ska han betala 57 500 i skadestånd till den 99-årige mannen. Den andra personen som var med vid stölden har inte gripits.

Foto:JONAS EKSTRÖMER / TT