Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

A-landslagets gåva till flyktingbarnen: En kvarts miljon.

Överallt diskuteras nu den pågående flyktingkatastrofen där människor är på flykt undan krig och svält. Många av dessa flyktingar är barn. Enligt UNICEF kan så många som 30 miljoner barn vara på flykt världen över. För att hjälpa dessa barn genomför organisationer som just UNICEF omfattande katastrofinsatser för att hjälpa barnen med stöd och hjälp. Men för att detta ska fungera och kunna genomföras krävs pengar.

Med anledning av den pågående flyktingkatastrofen har nu det svenska herrlandslaget i fotboll nu bestämt sig för att göra en insats. Spelarna har gemensamt samlat ihop totalt 250 000 kronor som skänkts till UNICEF:s kampanj ”Hjälp barn på flykt”.

– Det var direkt självklart för alla spelare att vara med och bidra, att åtminstone göra vad vi kan. Det är klart att vi alla är påverkade och berörda av det som redan är den största flyktingkatastrofen sedan andra världskriget, säger Pontus Wernbloom på Svenska fotbollförbundets hemsida.

Pengarna kommer att användas för att hjälpa barn i de krigshärjade länderna, i flyktinglägren och på flyktingvägen.

– Fotboll är en idrott med stort hjärta som engagerar hela svenska folket. Att svenska landslagets spelare valt att engagera sig för att hjälpa barn på flykt är otroligt stort och det kommer att ge stor uppmärksamhet för en mycket viktigt fråga. Pengarna kommer att gå till hälsovård, näring, skydd och skolgång för barn på flykt, säger Per Westerberg, vice generalsekreterare på UNICEF i Sverige.

Och 250 000 kronor kan räcka till mycket. 352 kronor räcker till exempel till ett hygienpaket för en familj, innehållande bland annat en hink, tvålar, tandborstar, tandkräm, bindor och handdukar.

400 kronor räcker till 7 488 vattenreningstabletter som kan rena upp till 37 440 liter vatten.

Det svenska herrlandslaget har även spelat in en kort film där de nu uppmanar andra att ta efter och skänka pengar.