Åsa Romson petas som språkrör för Miljöpartiet.

I dag presenterade Miljöpartiets valberedning sitt förslag till språkrör inför kongressen som startar i helgen. Där meddelades att nuvarande språkröret Åsa Romson petas. Valberedningen förslår istället biståndsminister Isabella Lövin som nytt språkrör, tillsammans med nuvarande Gustav Fridolin.    

Den senaste tidens turbulens kring Miljöpartiet har skapat en kris för språkrören Gustav Fridolin och Åsa Romson. Bostadsministern Mehmet Kaplan avgick efter att han avslöjats haft samröre politiska extremister och Miljöartiets kandidat till partistyrelsen, Yasri Khan, fick kliva åt sidan efter att ha vägrat skakat hand med en kvinnlig reporter.

Gustav Fridolin och Åsa Romson ställde själva sina platser till förfogande och sa sig vara beredda att ”lämna över ansvaret” i slutet av april.

romson111

Sedan den 1 maj har valberedningen arbetat intensivt med att sammanställa förslagen och kontakta de föreslagna. Vid 11-tiden på måndagen kallade Miljöpartiet till pressträff i partikansliet på Södermalm i Stockholm för att presentera valberedningens förslag till språkrör.

Där meddelades att Åsa Romson petas och att biståndsminister Isabella Lövin och Gustav Fridolin förslås som nya språkrör.

Skarmavbild 2016-05-09 kl. 13.10.19

– Jag är väldigt hedrad och glad över valberedningens förslag, säger Isabella Lövin.

Följ gärna Newsner Nyheter för fler politiska nyheter.