Abbaturnén hotad – här är Benny Anderssons besked

Världen har väntat i 36 år för att höra ny ljuvlig Abba-musik. 

2018 skulle en återförening bli till för folkkära popgruppen igen, men det har flyttats fram till hösten 2019. Låtskrivaren Benny Andersson har arbetat mycket med de nya låtarna och är påväg att föra gruppen samman.

Men nu kommer han med ett besked som skakar om hela Abba-Sverige.

Det var i juni 2016 som Abba återförenades bestående av originalmedlemmarna Björn Ulvaeus, 74, Benny Andersson, 72, Anni-Frid Lyngstad, 73, och Agnetha Fältskog, 69 och sjöng tillsammans på scenen. Då hade det gått 50 år sedan Björn och Benny träffades, därav den stora återföreningen.

Flyttas fram flera gånger

Senare kom beskedet att Abba planerar en ytterligare återförening, men ännu större. De ska sätta ihop en hel turné och Benny Andersson har meddelat att två nya låtar kommer att släppas: ”Don’t shut me down” och ”I still have faith in you”. Där emot kommer inte Abba-gruppen samlas som vanligt på scenen, utan digitala kopior av gänget, så kallade ”Avatarer” ska uppträda på storbild i och med framträdandet.

Abba. Foto: Wikimedia Commons/Avro

För låtskrivaren Benny Andersson har han haft en hel del att göra med att sätta ihop turnén. Turnén har flyttats fram flera gånger. Första beslutet var att återföreningen skulle bli 2018, men sedan har den flyttats fram till sommaren i år och det senaste beslutet var att det inte blir förrän i höst.

Turnén kan stoppas helt

Men nu kommer Benny Andersson med ett besked som skakar om alla Abba-fans. Risken finns att Abba-turnén stoppas helt och att en premiär aldrig blir av.

– Om det blir av blir det någon gång 2021. Förutsättningarna har ändrats, säger Benny Andersson till Aftonbladet.

Benny Andersson. Foto: Wikimedia Commons/Anders Henrikson

Skulle släppas samtidigt

Tanken var att premiären och de nya låtarna skulle släppas samtidigt. Om eller när turnén blir av, ska låtarna kunna släppas i och med premiär. Benny Andersson verkar göra allt för att planera ihop premiären, men än så länge finns inget klart läge för varken turnén eller låtarna. Allt tar längre tid än vad han hade trott.

– På något sätt ska vi få det att hänga ihop. Vi kanske släpper låtarna när vi vet premiärdatumet för avatar-turnén och kan sälja biljetter. Vi har inte bestämt. De nya låtarna är rätt bra, säger Benny Andersson till Aftonbladet.

Sprid gärna vidare om du också har saknat Abba och ser fram emot deras nya låtar och turné!