Adam Alsings fina stöd till cancerdrabbade vännen i krisen: ”Köpte mitt recept så jag kunde betala hyran”

Vännerna och familjen beskriver han som en varm person som alltid spred glädje och kärlek till alla runtomkring sig.

Stjärnkocken Erik Videgård instämmer med beskrivningen av bortgångna vännen Adam Alsing.

När han drabbades av cancer, fanns alltid Adam där och stöttade honom.

– Han var en av mina tre bästa vänner, säger Erik Videgård till Aftonbladet.

”Idag togs du ifrån oss och lämnar ett tomrum där det kommer saknas skratt, charm, humor, omtanke, värme, kunskap och visdom. Och en vän. Fan”, skrev Gry Forsell kort efter Adam Alsings dödsbesked på sin Instagram.

Tillsammans jobbade de i flera år i radion, och sedan beskedet om Adam Alsings död har flera av hans vänner skickat kärleksfulla hyllningar.

Under onsdagskvällen kom beskedet att tv-profilen somnat in efter att ha drabbats av corona, något som tog hårt på nära vännen och stjärnkocken Erik Videgård.

– Han var en av mina tre bästa vänner. Marken öppnade sig, det var avgrundsdjupt, jag vet inte. Det slog till i natt, jag har inte sovit så mycket, säger han till Aftonbladet.

Erik Videgård
STOCKHOLM 2015-07-07 Kocken och krögaren Erik Videgård fotograferad inför sin 55-årsdag i augusti Foto: Marcus Ericsson / TT / kod 11470

Gemensamt matlagningsintresse

Erik Videgård berättar hur han för första gången träffade Adam Alsing under 80-talet och att Adam snart blev stamgäst på Erik Videgårds krog Coq Blanc i Stockholm under tidigt 90-tal.

– Adam var väldigt intresserad och duktig på matlagning, så han hängde på restaurangen och vi pratade recept och mat. Sen fick jag åka upp och göra hans och Anettes bröllop utanför Karlstad, en fantastisk tredagarsfest, det var oförglömligt, verkligen, säger han till tidningen.

Köpte recept så att vännen kunde betala hyran

Men förutom deras gemensamma matlagningsintresse är det Adams stora hjärta och generositet som Erik vill lyfta fram.

– Han var så oerhört generös. Jag var rätt sjuk i cancer för några år sen och jag fick ingen sjukpenning från försäkringskassan. Då köpte han ett recept av mig, säger Videgård.

Adam Alsing
Adam Alsing blev 51 år gammal. Foto: Magnus Selander/Kanal 5/Wikkicommons

– Du förstår, han fick ett recept och betalade en helvetes massa pengar för det för att jag skulle kunna betala hyran.

Det var ett komplicerat recept på en kinesisk rätt och varje vecka skickade Adam bilder till Erik för att visa upp hans försök att bemästra den.

Erik Videgård berättar att Adam gjorde det för att han ”skulle ta emot det med hedern i behåll”, och se att pengarna hade väl investerats.

Vilken fantastisk vän! Det är så vi ska minnas dig Adam, en man med ett stort hjärta och ett lika stort leende!