After Dark-artisten Lasse Flinckman är död.

Den svenska artisten Lasse Flinckman är död, skriver Expressen. Flinckman, född 1949, är mest känd som tidigare medlem i dragshowgruppen After Dark där han under många år underhöll från scenerna tillsammans med parhästen Christer Lindarw. – Jag vill tala om hur älskad han var av alla, vilken fantastisk människa han faktiskt var, det kan jag inte säga nog. Lasse gick bort efter en tids sjukdom, och så är det, säger livskamraten Henrik Strömberg till Expressen.

Lasse Flinckman avled den 18:e april efter en tids sjukdom, enligt Skatteverket.

Flinckman var medlem i After Dark i mer än 30 år och deltog tillsammans med Christer Lindarw vid Melodifestivalen 2004 när de tävlade med bidraget ”La Docle Vita”. Han lämnade gruppen år 2009 och drog sig tillbaka från offentligheten. I stället fokuserade han då på det café, ”Why not café” som han drev i Landskrona.

– Han är en av dem personer i svenskt nöjesliv som glatt otroligt många människor. Att han gått bort är ett faktum, och det är oerhört sorgligt och smärtsamt på alla sätt och vis. Han lämnar en stor tomhet efter sig som är enorm, säger Henrik Strömberg till Expressen.

Lasse Flinckman blev 66 år gammal.

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna