Ägarna vill byta ut sin hund för att hon är ”för ledsen” efter att kompisen dog

Historien om hunden Zuzu gick verkligen rakt in i mitt hjärta.

Det hela började med att hon hittades i en främlings trädgård i Kalifornien, USA. Alla trodde att Zuzu var en gatuhund, och hon flyttades till ett hundhem, Downey Animal Carecenter.

Men en dag kom det en familj på besök som Zuzu verkade känna mycket väl.

Jag sluter aldrig förvånas över hur känslokalla vissa människor kan vara mor djur. Zuzu var inte alls någon gatuhund, hon hade bara rymt hemifrån eftersom hon var ledsen. Hon saknade sin pappa och bästa vän så otroligt mycket. 

Hennes ägare har i efterhand berettat att Zuzu blev en ”ledsen hund” efter att familjens andra hund dog. Hon gnydde och var sorgsen och en dag rymde hon hemifrån.

Då tröttnade familjen och bestämde sig för att överge Zuzu. 

Downey Animal Care Center

Men det är nu det riktigt sorliga hände. Familjen ville ha en ny hund, och vände sig till samma hundhem som Zuzu bodde på.

”Deras orsak var alltså att hon grät och var ledsen efter att hennes pappa dog. Hon var inte en glad hund längre. Deras lösning för hennes sorg, var alltså att lämna henne här och hämta en annan hund”, skriver Desi Lara på Facebook.

Förstå Zuzus glädje när hon såg sina gamla ägare utanför staketet. Zuzu trodde att de kommit för att hämta henne.

Desi Lara filmade Zuzus möte med de gamla ägarna och la ut på Facebook. Hon vet inte om familjen fick med sig någon annan hund hem, men Zuzu blev i alla fall kvar på hundhemmet.

Men det finns faktiskt ett lyckligt slut på den här historien. Filmen på Facebook fick otroligt stor spridning och det dröjde inte länge innan en person hörde av sig och ville adoptera Zuzu. På fredag lämnar hon hundhemmet och åker till sitt nya hem – långt ifrån ägarna som övergav henne.

Jag hoppas att Zuzu får det bra i sitt nya hem nu! Hon har både förlorat sin bästa hundkompis och sin familj och behöver tid att läka, slappna och och känna sig trygg. Lycka till fina vän!

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.