Agneta Sjödin öppnar upp om tuffa tiden: ”Får stålsätta mig för att inte börja gråta”

I höstas berättade den folkkära programledaren Agneta Sjödin att hon lämnar TV4 efter 27 år på kanalen. Detta efter att hon tackat nej till ett program och därmed finns det inte längre något kontrakt mellan henne och kanalen.

De senaste åren har Agneta fokuserat på sin författarkarriär och just nu är hon aktuell med sin nya personliga roman ”Drömdagboken” som är inspirerad av hennes liv i tv-världen.

I det senaste avsnittet av ”Sunshinepodden” är Agneta Sjödin med som gäst och i avsnittet öppnar hon upp om sina innersta tankar och att livet som tv-profil och författare inte alltid är en dans på rosor. Att hon kan ha svårt att hitta inspiration och få ro till att skriva.

– När det är för mycket i livet kan jag bara känna att nej jag kommer inte orka skriva den där boken. Hur sjutton ska jag få ihop den boken, säger hon och fortsätter:

– Ibland får man härda igenom. I dag är en sådan dag där jag tycker att det är väldigt mycket i livet just nu. Vissa dagar känns det som om man får stålsätta sig för att inte börja gråta av ren utmattning.

”Livet är rätt mycket mellanmjölk”

Agneta berättar att hon brukar tänka att det bara är att kämpa vidare för det kommer vända och bli bättre.

– Man får inse att livet är rätt mycket mellanmjölk och mörka och gråa novemberdagar.

I avsnittet avslöjar Agneta att hon bestämt sig för att förändra sin livssituation då hon köpt en ny mindre lägenhet i Nacka och ska sälja sin stora våning.

– Jag ska downsiza. Jag behöver inte bo så här stort längre. Jag vill förenkla mitt liv och jag vill ha möjlighet att resa iväg. Den lägenheten jag har nu är lite för stor, nu flyttar jag från 144 kvm till 82 kvm. Jag kommer se havet, vilket jag älskar och jag kommer inte behöva skotta snö. Jag har garageplats i huset och tillgång till båt vid Nacka strand. Mitt liv blir enklare.

View this post on Instagram

Tack @christinanilsson1 för ett fantastiskt event kväll! Bra jobbat av dig och ditt team ”Holistisk hälsa & själslig skönhet” Helt rätt! Så många drivna och inspirerande kvinnor på plats, både bland utställare och i publiken. Jag var där med min roman Drömdagboken och fick många fina möten och samtal när jag signerade. Men som bonus fick jag träffa andra som inspirerade mig när det kommer till hälsa, helhet, skönhet, välmående, balans osv. Där var många spännande, bra, sköna, smarta och vackra produkter. Jag har taggat några här nedanför. Det finns härlig kvinnokraft i det här landet, det är en sak som är säker. Kram och godnatt ?❤️ @inika_organic_sweden @nannicse @kungsholmenshalsovard @gildaskolan @richardjuhlin @behandlingsteampernillacarrier @meanima.se @smartinthedark @ioaku @higherbrainliving @wellmehf #drömdagboken @harpercollins_nordic

A post shared by Agneta Sjödin (@agnetasjodin) on

”Vill komma ifrån det här landet”

Med en mindre lägenhet och mindre utgifter hoppas Agneta på att hon ska få mer livskvalité och mer tid över till annat.

– Jag känner att jag har obalans i mitt liv, att jag inte tar mig tid. Jag tycker alla tjejer som jag ser runtomkring mig är på tjejmiddagar. Det är nackdelen med sociala medier. Jag kan tänka ibland att jag har för få vänner. Jag har några riktigt nära väninnor som jag kan ringa och prata med och en killkompis.

– Jag lever i en bransch med olika ankdammar och jag har blivit utanför min mycket för att jag har varit själv. Är man utanför den är det svårt att komma in eftersom det är kittat. De som är där styr allting. Men jag vill inte vara där. Helst av allt vill jag komma ifrån det här landet och alla möjliga ankdammar. Jag ska bra komma på en väg, säger hon i podden.

Nu blickar Agneta fram mot nästa år och hoppas att det ska bli bättre.

– Lyckohjulet ligger på mitt 2019, det är så jag tänker. Det ska bli lätt och flöde och jag har roliga saker framför mig under 2019.

Fina Agneta Sjödin, du är en förebild. Tack för att du delar med dig av dina tankar.

Dela vidare så fler får ta del av Agnetas kloka ord.