Foto: Instagram

Agneta Sjödins stora kroppsförändring – nu bryter hon tystnaden: ”Det var inte jag”

.

Agneta Sjödin bryter tystnaden.
Nu talar tv-profilen ut om kroppsförändringen som bland annat innebar vallningar och sömnproblem.
– Det var jobbigt, det var inte jag, säger hon till tidningen Tara.

Agneta Sjödin, 51, är en av våra mest folkkära tv-profiler. I flera decennier har hon lett shower som ”Fångarna på fortet”, ”Sikta mot stjärnorna”, och ”Gladiatorerna” – och därmed också varit en självklar del av många familjers helgmys framför tv:n.

Hon har också blivit omskriven för sin relation med artisten Niklas Strömstedt, som varade fram till år 2001. Tillsammans har de en dotter, Maja. Sjödin förlovade sig i januari 1997 med Niklas Strömstedt. De två fick 1998 en dotter.

LÄS MER: Agneta Sjödins och Niklas Strömstedts dotter har växt upp – så här ser hon ut i dag

Nu öppnar Agneta upp och berättar om sin upplevelse då hon var på väg in i klimakteriet, eller menopaus som det också kallas. Det var för några år sedan som detta gjorde sig påmint för Agneta.

– Jag satt och jobbade och det hettade till. Man pratar inte om klimakteriet, om hur det känns när man blir varm och det kommer vallningar, så jag förstod inte vad det var, säger hon för tidningen Tara.

Hon berättar i förhoppning att det ska kunna hjälpa andra. Själv säger Agneta att hon blev förvånad, då hon fortfarande kände sig som 38.

– Jag har haft ganska mycket problem med PMS, så jag kan fortfarande känna mig låg och ha ångest under perioder av min cykel. Det som blev extra med menopaus är att jag märkte av det mer fysiskt. Jag fick finnar, som jag aldrig haft förut, vallningar och väldigt svårt att sova. Jag kände inte igen mig själv. Det var jobbigt, det var inte jag, säger hon till Tara.

När problemen blev för mycket fick Agneta östrogen utskrivet av läkare. Det gjorde gott för henne.

– Det har hjälpt mig men sedan funkar ju allas kroppar olika. Man får testa sig fram och se vad som funkar för en själv.

För att må bättre har hon bland annat börjat meditera, och säger att hon mår mycket bättre av det.

Nu hjälps vi åt att skicka hälsningar till härliga Agneta! Önskar dig en fortsatt fin sommar!