Äldreboendet firade 1 år – då bjöds seniorerna på frisersalong, bubbel och tårta: ”Så glada”

När äldreboendet Villa Magnolia Stora Sköndal fyllde ett år slog man på stort för alla äldre på boendet. Förutom tårtkalas och skålande med mousserande fick alla pysslas om på salong Guldkant.

– De tyckte att det var jätteroligt. De uppskattade det verkligen, säger Monica Lyander, aktivitetsansvarig på Villa Magnolia till Newsner. 

Det blev en heldag full av festligheter när Villa Magnolia Stora Sköndal fira ett år i fredags. 

– Femkampen höll rehabteamet i, och då var det bland annat dart, man kastade ringar, vi hade en snitslad bana, och lite annat. Vi hade även en tipspromenad på innergården, som sjukskötersketeamet fixat. Vi delade upp oss lite, berättar Monica Lyander, som är aktivitetsansvarig på boendet. 

Hon tillägger: 

– Jenny Asterius sjöng på innergården också, så folk stod och dansade på balkongerna. Det var superlyckat.

Foto: Facebook/Stora Sköndal

Fick pysslas om på salong

Förutom femkamp, skålande och tårtkalas fick alla som ville slå sig ner hos salong Guldkant. Där kunde man få gratis frisering, manikyr och massage.  

– Vi bjöd dem också på behandlingar i salong Guldkant där de blev ompysslade. Nagelmärket Depend var där och hjälpte till. Så de fick manikyr, massage, hårtvättning, och rullning av hår för de som ville, säger Monica. 

Foto: Facebook/Stora Sköndal

Hon fortsätter: 

– Det är en grej vi gör ganska ofta. Vi har vår egen salong på boendet, så det är superlyxigt. Den är för alla här, säger hon till Newsner. 

Även om Monica är aktivitetsansvarig så hade hon under firandets dag hjälp av en festkommité. Att de ordnar roliga saker för de äldre på boendet är dock inte något som endast sker en gång per år, utan något de gör regelbundet. 

Foto: Facebook/Stora Sköndal

Så här skriver Villa Magnolia på sin Facebooksida, där de delar med sig av bilder och händelser så att anhöriga och andra kan ta del av det: 

“Villa Magnolia fyller 1-år! 

I fredags var det dags för storslagen fest! Med sång, femkamp, tipspromenad och smörgåstårta dagen lång. Kön ringlade till salong Guldkant som dagen som till ära hade extra bemanning för att hinna göra alla fina till festligheterna”. 

Dela gärna detta fina initiativ så att fler får inspireras.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required