Äldreboendet öppnar fredagspub – bjuder de gamla på öl och dans

Det här äldreboendet vet hur de ska få de gamla att trivas.

På danska Brovst har personalen öppnat en fredagspub – där de äldre bjuds på öl och dans.

Vi är nog många som då och då uppskattar att gå ut på lokal och ta en kall öl eller ett glas vin? Det är inget man vill sluta med, bara för att man blir gammal.

Tvärtom, om du frågar mig.

Så på danska äldreboendet Brovst Friplejehjem bestämde man sig för att öppna en fredagsbar för de boende.

Det blev en succé direkt.

– Det här tycker jag är väldigt bra. Man får träffa grannarna från andra delar på hemmet, som man kanske inte träffar varje dag. När de känner lukten av öl, så kommer de ner, säger Søren Hartvig, som bor på äldreboendet, till TV2 Nord.

Men det är inte bara öl och vin som lockar. Nej, äldreboendet passar även på att spela musik och bjuda upp de gamla till dans på fredagspuben.

– Det är också fysisk aktivitet. Vi spelar musik och alla som vill får gärna börja dansa med oss, säger Rikke Pilgaard Nielsen, pedagog på boendet till TV2 Nord.

Hon tror att fredagspuben höjer livskvalitén för de äldre. Gemenskapen på boendet har blivit starkare, de äldre träffar varandra oftare och får fler vänner att prata med. 

– Vi känner oss inte gamla här. Vi har bara blivit lite äldre, säger Søren Hartvig till TV2 Nord.

 Se inslaget om äldreboendet här!

Vilket underbart initiativ! Dela gärna om du också tycker att svenska äldreboenden borde erbjuda de äldre en fredagsbar – så de kan ta en öl eller två!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna