Äldreboendets fina initiativ i höstrusket – bjöd in boende till äventyrsbad: ”Blev 14 år igen”

Under onsdagen samlades flera äldreboenden i Västerviks kommun på äventyrsbadet i Västervik.

Timmarna i vattnet gjorde succé och väckte starka känslor hos de boende.

Under onsdagen samlades 70 personer från äldreboenden runt om i Västerviks kommun på äventyrsbadet i Västervik.

Foto: Privat

Och förutom att det var ett sätt för de äldre att träffas och ha det kul blev de som unga på nytt i vattnet.

– Många kan knappt gå men i vattnet blev de fjorton år igen, säger Fia Wilensjö som är aktivitetssamordnare på kommunen till Newsner och tillägger:

– 97-år var den äldsta som åkte i vattenrutschbanan. Han for ner i vattnet och så vad han uppe och åkte igen.

”Ut i det friska”

Fia brinner verkligen för att ta med de boende ut i det friska och berättar för Newsner att det alltid är fullt ös på boendena i kommunen.

– Jag jobbar med det här varje dag och försöker verkligen utnyttja samhället så gott det går. Kan inte vi ta oss ut i samhället så ser jag till att samhället tar sig till oss. Det är jätteviktigt för mig att få de boende ut i det friska. Här händer det alltid något, säger Fia och skrattar.

Foto: Privat

Var fantastiskt

Hon är känd för att alltid ha nya planer på gång för kommunens äldre och när hon under onsdagen hade sett till så att sjuttio pensionärer kunde ta sig ut till äventyrsbadet var det inte många som tackade nej till att medverka.

– Det var fantastiskt fint av alla medarbetare att ställa upp på den här dagen, säger Fia.

Foto: Privat

Hon berättar att det var många underbara möten på plats och att även om alla inte befann sig i vattnet hela tiden så försiggick det roliga aktiviteter även på land.

– De drack drinkar och satt i restaurangen och pratade med varandra. Ja det var mycket känslor igår har jag fått höra, säger hon och tillägger:

– Flera har sagt att det var den bästa dagen på länge, berättar Fia för Newsner.

Vilket underbart initiativ. Fantastiskt.

Tycker du att fler äldreboenden borde ta efter?

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);