Äldreboendets smarta lösning i extrema värmen – bjuder in till poolparty i trädgården: ”Det lilla extra”

Det har varit extrema temperaturer hela juli månad och det i stora delar av Sverige. Inte minst i Skåne.

De flesta har gjort vad de har kunnat för att svalka sig och på Suellsgatans äldreboende i Landskrona har man ställt till med poolparty. Det för att alla boende ska ha någon chans att kyla ned sig, vilket SVT Helsingborg rapporterat om.

Det har varit rekordvärme på flera håll i landet i några dagar och trots att många längtat efter den där riktiga sommarvärmen är det många som har det tufft i hettan.

För landets äldre kan det bli extra jobbigt och rentav farligt.

– Det är som en bastu och det är många som inte tål värmen, framförallt inte vi gamla, säger Vivan Lindstrand som bor på äldreboendet till SVT.

Därför har Suellsgatans äldreboende vidtagit en rad åtgärder för att de äldre inte ska bli överhettade. Bland annat har de bjudit in till en sommarfest klockan 06.00 på morgonen.

Fotbad i barnpool

Personalen har fyllt små barnpooler med kallt vatten där alla som vill svalka sig kan doppa sina fötter. Personalen springer också fram och tillbaka mellan de boende för att fylla på deras glas med kall dryck så att ingen ska bli överhettad och uttorkad och få värmeslag.

Foto: Suellsgatans äldreboende

Och om inte det vore nog har personalen preppat med glass. Isglass i mängder finns i en frys i trädgården. Vilket är både svalkande och gott.

– Kalla fotbad, våta handdukar i nacken och på huvudet är lysande idéer för att svalka sig, säger Jeanette Stenbacka.

”Försöker bjuda på det lilla extra”

Ingrid Linge Borgström, enhetschef på äldreboendet, menar att sommarfesten inte kostar mer än något annat, men att de har ambitionen att sätta lite guldkant på tillvaron.

– Det kostar inte mer jämfört med andra äldreboenden. Alla äldreboenden i Landskrona stad har sådana här aktiviteter och försöker bjuda på det lilla extra. Det kostar inte mer än ett leende.

Så härligt initiativ. Skulle ni vilja se att fler gjorde sånt här?

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);