Alexander Bard går till attack mot 16-åriga Greta Thunberg – sågar hennes initiativ: ”Så vansinnigt ytligt”

Greta Thunberg är Sveriges klimataktivist som har påverkat många människor över hela världen.

Hon har hyllats stort av till exempel påven i Rom och USA:s förra president Barack Obama.

Men av svenska artisten Alexander Bard blir hon totalt sågad i Dagens medias senaste podcastavsnitt.

Greta Thunberg verkar ha haft ett stort inflytande på människor, media och även kändisar. Hennes budskap har spridits världen över och fler tar efter hennes initiativ för att kämpa för klimatet. Många tycker att hon gör en viktig uppgift, andra tycker att hon är modig som, blott 16 år, ställer sig upp och ifrågasätter några av världens mäktigaste personer.

Alexander Bard totalt sågar 16-åringen

Men sedan finns det vissa som kanske har tröttnat på hennes ständiga uppkomst i media, eller som inte gillar henne överhuvudtaget. Musikproducenten och artisten Alexander Bard går ut i podcasten av Dagens media och sågar Greta Thunberg.

– Det sista världen behöver just nu är klimatstrejkande och dryga 15-åringar. Världen behöver fler ingenjörer, bra solkraft och vindkraft, säger Alexander Bard i Dagens medias podcast.

Alexander Bard. Foto: Wikimedia commons/Frankie Fouganthin

”Är så vansinnigt ytligt”

Greta Thunberg befann sig på evenemanget Brilliant minds där hon talade för välkända personer. Det var där hon bland annat blev hyllad av USA:s förre president Barack Obama. Alexander Bard var inte särskilt imponerad av evenemanget.

– Det är så vansinnigt ytligt. Det är bara Stureplan en gång till. Brilliant minds är inget att ha, Jag tycker inte att ”sankta Greta” är det minsta intressant, säger Alexander Bard i podcasten.

Alexander Bard pratar vidare och menar att Greta Thunbergs insatser för klimatet inte ger någon effekt. Han riktar hård kritik mot henne.

– Det det ger ingen effekt alls. Det är bara kändisskap. Sankta Greta kommer inte att ändra någonting. Det enda Greta Thunberg kommer att göra är att bli kändis. 

Personangrepp på svenska skådespelaren

Men sedan får även svenska 39-årige skådespelaren Joel Kinnaman sig en känga av popartisten. Han hade nämligen setts i en t-shirt med Greta Thunbergs namn på. Det hade Alexander Bard en kommentar om.

– En jävla tönt är vad Joel Kinnaman är. En jävla vråltönt. Han hoppar efter första bästa grej som är inne. Han skrev på Instagram att han grät när Greta gick upp på scen (Brilliant minds). Amen snälla du, du låter som en kyrkkärring, säger Alexander Bard.

Vad tycker du om det här? Sprid gärna vidare för att dela din åsikt.