Alexander Karims svar till svenska folket – efter uppmärksammade brevet om Josefin Nilsson

Skådespelaren Alexander Karims öppna brev till filmbranschen har väckt känslor och reaktioner. I brevet kräver han att branschen ska förändras efter uppmärksammade dokumentären om Josefin Nilsson, nu tackar han svenska folket för det stöd och kärlek han har fått.

Josefin Nilssons livsöde har berört tusentals. I ett destruktivt förhållande fick hon sedan möta mannen som både psykiskt och fysiskt misshandlat henne i rätten efteråt. Mannen fick villkorlig dom men det var först för snart en veckan sedan som Josefin Nilsson började få den upprättelse hon så väl förtjänat.

Ljusmanifestation anordnades i hennes ära, en hashtag med #brinnerförjosefine började att spridas som en löpsedel.

För Alexander Karim innebar det en chans till förändring och det nu.

Alexander Karim kräver nu att filmbranschen ska öppna ögonen i öppet brev. Foto: Janerik Henriksson/TT

Alexander Karim: ”Gubbslem och skitstövlar”

I ett öppet brev som först publicerades på Nyheter24, skriver han om de krav han nu ställer på branschen på hårdare tag mot ”gubbslem”.

”Jag tackar härmed nej till, filmer, tv-serier, pjäser och projekt med de gubbslem och skitstövlar som både jag och ni känner till men som vi av juridiska skäl inte kan nämna vid namn. Men vi vet vilka ni är”, skriver Alexander Karim i det öppna brevet.

Han skriver vidare att det inte längre går att vara tyst. Det krävs åtgärder och en röst.

”Nej, nu får det vara nog. Jag känner att det är dags att ta ställning ordentligt. Det är dags att tacka nej. Så det gör jag nu. Till branschen. Ja, jag kommer att förlora pengar på det här. Det vet jag. Min karriär kanske går åt helvete men nu får fanimej vara nog”, skriver Alexander Karim.

View this post on Instagram

Final day of the vacay blues? @malinkarim

A post shared by Alexander Karim (@alexanderkarim) on

Alexander Karims tack till svenska stödet

Och känslorna och reaktionerna efter brevet publicerats har inte låtit sig vänta. Tusentals människor backar nu upp Alexander Karim och gör honom sällskap i kampen.

Nu vill han skicka ett speciellt tack till svenska folket.

”Nu krossar vi glastaket – slår hål på myten om det manliga geniet. Förändringens vindar viner genom maktens korridorer. Om inte nu, när? Om inte vi, vem? Jag vill tacka för det enorma stöd jag fått efter min artikel i @nyheter24. Blir alldeles varm. TACK!”, skriver Alexander Karim på Instagram.

Starka ord! Gilla eller dela för att sprida Alexander Karims viktiga budskap! Vi backar dig Alexander!

Skådespelaren Alexander Karim ryter ifrån efter orden om Josefin Nilsson: ”Karriären kan gå åt helvete men…”