Alla verkar inte tro att Spice är så farligt. Men när de ser detta… Sprid!

Drogen Spice har blivit ett problem bland svenska ungdomar, med flera dödsfall. Reklamaren och fastighetsägaren Emil Daun har nu startat kampanjen #fimpaspice.

Idén väcktes efter att Emil hittat en kraftigt spicepåverkad man i en lägenhet.
– Det var en akut situation. Killen var helt nerknarkad. Det visade sig senare att det var Spice han hade tagit. Det är det värsta jag varit med om, säger han i ett pressmeddelande.
Han fortsätter:
– Jag tänkte vad jag kunde göra i min profession för att stoppa Spice och då föddes idén till #fimpaspice. Vi involverade tidigt människor utifrån och nu blir vi fullkomligt överösta med mail från personer från hela landet som vill hjälpa till, säger Emil.
Han uppmanar nu människor att sprida vidare kampanjen för att öka medvetenheten kring Spice.
– Vi hoppas nu att föräldrar, lärare, idrottsföreningar och företag över hela Sverige ska att engagera sig i frågan. Ingen kan göra allt men alla kan gör något och tillsammans kan arbeta för att våra ungdomar ska välja att avstå Spice.
Spice är ett samlingsnamn för syntetiska cannabinoider. Det är voerhört beeroendeframkallande. Eftersom styrkan på Spice kan vara kraftigt blir drogen lätt att överdosera.
– Spice är en lömsk drog och det kan räcka med ett bloss för att ge livslånga skador, eller i värsta fall döden. Det är verkligen en lek med döden, säger Emil Daun.

spice1

spice6

spice5

spice4

spice3

spice2