Allmänheten hindrade misstänkt rattfyllerist – nu hyllas modiga insatsen av polisen: ”Ett lagarbete”

Under tisdagen ingrep allmänheten när en misstänkt rattfyllerist körde omkring på vägarna i Härjedalen.

Nu hyllas deras insats av polisen.

På grund av restriktionerna under pandemin har polisen varit begränsade gällande utförandet av nykterhetskontroller på vägarna, men nu börjar de sakta men säkert återgå till hur det var innan. 

De senaste veckorna har det varit trafikveckor i flera delar av landet och polisen har gjort sitt yttersta för att se till att vägarna är säkra.

Foto: Facebook/ TT

Så sent som förra veckan genomförde polisen i Borås en riktad nykterhetskontroll på Skaraborgsvägen. Det tog bara fyra minuter innan de fångade in en rattfyllerist, vilket Sveriges Radio rapporterat om. 

Mannen som var i 65-årsåldern blåste strax över den tillåtna gränsen för alkoholpåverkan. Han är nu misstänkt för rattfylleri. 

Allmänheten ingrep

I tisdags var det däremot allmänheten som ingrep när en misstänkt rattfyllerist begav sig ut på vägarna i Härjedalen.

Allmänheten agerade snabbt och slog larm, något polisen skriver om i ett inlägg på Facebook.

”Härjedalspolisen skulle vilja tacka allmänheten i en av byarna i Härjedalen för den rådighet de visade igår eftermiddag i samband med ett misstänkt grovt rattfylleri. Genom att allmänheten larmade 112 och observerade kunde polis på orten snabbt träda i tjänst och genom allmänhetens försorg inom ett par minuter gripa en misstänkt person. Ett lagarbete från början till slut”, skriver polisen i inlägget.

Och i kommentarsfältet är det flera som uppskattar allmänhetens insats.

”Bra jobbat kollegor och medborgare!!Så ska det vara.”, skriver en person.

”Fantastiskt bra jobbat av alla inblandade”, skriver en annan.

”Bra jobbat av både allmänheten och polisen!”, skriver en annan.

Nu utreder polisen brottet och den misstänkte är anhållen.

15000 kör onyktra i Sverige

Enligt statistik från Trafikverket kör över 15 000 personer i Sverige onyktra varje dag. Siffror som är alldeles för höga i jämförelse med polisens nollvision, som innebär att ingen ska dö i trafiken. 

Så modigt! Vad tycker du om det här?

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);