Allvarligt sjuk patient glömdes bort av sjukhuset – hittades död

En patient på Danderyds sjukhus lämnades i ett rum på akutmottagningen och glömdes bort. Personen hittades senare avliden, rapporterar tidningen Mitti.

Det var i förra året som en patient kom in akutmottagningen på Danderyds sjukhus med symptom som diarré, kräkningar och illamåande.

Gick inte att rädda

Patienten placerades i ett infektionsrum och efter cirka en timme togs ett blodprov som visade avvikande resultat, avvikelser som aldrig uppmärksammades av personalen.

Men medan patienten väntade på svar glömdes hen bort och när man senare återvände till rummet hittades patienten livlös.

Patientens liv gick inte att rädda.

Foto: TT

Lex Maria-anmälan

Nu har sjukhuset lex Maria-anmält händelsen till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo), rapporterar Mitt i. I anmälan står det att patienten sannolikt avlidit på grund av en ”allvarlig vårdskada”.

Man skriver också att  orsaken till händelsen var hög belastning på akutmottagningen där ”sannolikt viktiga moment fallit bort på grund av prioritering av arbetsuppgifter, bristande kommunikation och att ansvarsfördelningen varit oklar.”

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required