Ambulans hindrades komma fram till pojke vid svensk badplats – felparkerade bilar stod i vägen

I helgen behövde en liten pojke ambulansvård efter sjukdomsfall på en badplats i Karlsborg.

Men på grund av en överfull parkering och felparkerade bilar hindrades ambulansen att ta sig fram till pojken, rapporterar Skövde nyheter.

Den ritiga sommarhettan slog till i stora delar av Sverige under helgen och badsugna människor letade sig ut till landets badplatser för att svalka sig.

Vid Djäknesundsbadet i Karlsborg blev parkeringen snabbt full vilket gjorde att människor började felparkera sina bilar längs hela riksväg 49 som går ut mot sjön, vilket Skövde Nyheter var först med att berätta.

”Fick ta en båt”

Den överfulla parkeringen och de felparkerade bilarna ställde till det rejält. För samma förmiddag insjuknade en pojke på stranden och behövde ambulansvård men när ambulansen kom fram till badet kunde de inte ta sig fram till pojken – felparkerade bilar stod i vägen.

– De fick åka till en hamn några kilometer bort och ta båt för att ta sig fram, säger Andreas Olofsson, stationsbefäl på Skövdepolisen, för tidningen.

Foto: TT

Enligt honom är det här inte något nytt problem, så sent som i förra veckan rapporterade polisen om parkeringskaos vid Djäknesundsbadet och uppmanade badgästerna att sluta felparkera bilarna.

”Vill att budskapet ska fram”

Men att någons felparkerade bil skulle innebära fara blir inte påtagligt förrän olyckan är framme på riktigt.

– Det är i stort sett omöjligt i nuläget för räddningstjänsten att ta sig fram. Det är ett jättebekymmer förstås. Jag vill att budskapet ska komma fram, säger han till Skövde Nyheter.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);