Ambulanshelikopter landade akut på Gotlandsfärjan – räddade hjärtsjuk

På Newsner brukar vi ofta försöka hylla all fantastisk räddningspersonal som vi har i vårt land. 

Den här gången tycker jag vi passar på att skicka en stor applåd till ambulanshelikoptern, som på lördagsmorgonen visade upp hur viktig den kan vara. 

Det var när en av besättningsmännen på morgonfärjan från Visby till Nynäshamn fick plötsliga hjärtproblem som det blev skarpt läge, skriver Helagotland.se.

Båten har varit ute till havs i en dryg timme när olyckan var framme. 

En av besättningsmännen drabbades av hjärtproblem och en läkare, som lyckligtvis befann sig på båten som passagerare, ansåg att personen behövde akutvård. 

”Befälhavaren informerade även passagerarna om vad som hände. Det är viktigt i sådana här situationer”, säger Johan Lindvall, marknadschef på Destination Gotland, till Helagotland.se.

Ambulanshelikoptern, som regelbundet övar på att lyfta och landa från båtarna, förde besättningsmannen till Karolinska sjukhuset.

”Vår kollega mår efter omständigheterna bra”, säger Johan Lindvall till tidningen. 

Dagens hjältar ❤️! Ambulanshelikoptern landade galant på färjan i dag för att transportera en akut sjuk besättningsman till Karolinska sjukhuset. Vilken insats de gör!

Publicerat av helagotland.se den 21 januari 2017

Visst är det skönt att vi har då duktig och kompetent räddningspersonal i vårt land? Dela gärna vidare denna artikel på Facebook om du vill passa på att hylla dom!