Anders Tegnell om samtalet från kronprinsessan: ”De ville ha…”

Statsepidemiologen Anders Tegnell är sedan coronakrisens start mannen på hela sveriges läppar.

Varje dag gör han sitt för att guida svenska folket ut ur krisen. Många är så nöjda med hans insats att det vill tacka honom – så även Kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Anders Tegnell är överallt just nu. Han står på presskonferenser, sitter i tv, gör lokala intervjuer och är med i internationell media.

Man skulle kunna tro att han inte har tid över till något annat. Men under tisdagen kunde man läsa på Hovets hemsida att han även lyckats klämma in ett möte tillsammans med kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Foto: Jessica Gow TT

Mötet skulle, av naturliga skäl, inte ske personligen, då alla vill hålla sig till de angivna restriktionerna.

Men vad telefonsamtalet skulle handla om avslöjades aldrig på Hovets hemsida

Däremot dök frågan upp under onsdagens presskonferens.

Expressen var snabbt ut med frågan och undrade vad kronprinsessparet ville veta vid det telefonsamtal som ägde rum med folkhälsomyndigheten idag.

– De ville ha uppgifter om läget och framföra att de är nöjda med myndigheten och ville tacka oss för vårt arbete, det känns trevligt att dem uppskattar det, svarar Anders Tegnell, statsepidemiolog på Folkhälsomyndigheten. 

Enligt Svensk Dam är det inte första gången kronprinsessan och Anders Tegnell träffas. Redan 2015, när Anders hade kommit tillbaka till Sverige från eboladrabbade Västafrika, visade kungafamiljen sin tacksamhet.

Dela gärna denna artikel om du, precis som kungafamiljen, tycker att Anders Tegnell gör ett bra jobb.