Anders Tegnells nya varning till svenska folket – efter ökad smittspridning i Europa: ”Kan aldrig…”

Den senaste månaden har antalet bekräftade fall av coronaviruset minskat markant i Sverige.

Men enligt Anders Tegnell är det fortfarande för tidigt att börja slappna av, rapporterar Aftonbladet.

Just nu vittnar flera länder i Europa om en andra coronavåg. I Nord och Sydamerika fortsätter pandemin att sprida sig i fasansfull takt. Och bara här om dagen uppmättes 228 000 nya fall av covid-19 i världen, vilket är ett nytt rekord, rapporterar Aftonbladet.

Även i Norge och Danmark där situationen nyligen såg stabil ut har flera nya utbrott bekräftats.

Foto: Naina Helén Jåma/TT/ Erik Simander/TT

I Sverige har smittotalen däremot minskat under juli månad. Trots det ser Anders Tegnell ingen anledning för svenskarna att slappna av.

– Lärdomen från Europa är att man aldrig kan luta sig tillbaka och tro att det här är över. Vi kommer behöva leva med det här under en lång tid och det vi ser i Europa är ett kvitto på det, säger han i Aftonbladet Daily.

Anders Tegnell tycker därför att det är viktigt att alla som kan fortsätter att jobba hemifrån året ut.

”Är ju inte troligt”

Och på frågan hur viktiga de kommande veckorna är för Folkhälsomyndigheten nu, svarar han:

– Det är ju inte troligt att det kommer hända något pangbom men nu är det viktigt för både oss och regionerna att hålla ett gott öga på de förändringar som dyker upp så vi snabbt kan hitta och bryta nya smittokedjor, säger Anders Tegnell.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);