Andra kan tjuvlyssna på dina samtal med hjälp av nya funktionen – så stänger du av den

Att tjuvlyssna på andras samtal kanske låter omöjligt med en trådlös mobiltelefon, men en ny bugg i den nya iPhone, som är en av världens mest använda mobiltelefoner, gör det fullt möjligt.

Buggen gör det möjligt för folk att ringa upp dig och lyssna på dina konversationer utan att du svarar, de kan till och med aktivera din kamera, enligt BBC.

Men det finns ett sätt att stänga av den.

En orosvåg har gjort att varningar gällande en tjuvlyssnarfunktion spritts i sociala medier. Enligt BBC handlar det om en bugg i Apples mjukvara som gör det möjligt att ringa Face Time.

Denna bugg innebär att personer kan tjuvlyssna på personer de ringer upp, utan att de svarar. Eftersom att buggen är kopplad till Face Time, så kan personen i fråga även aktivera kameran hos personen den ringer.

Så tar du bort tjuvlyssnarfunktionen

Det var i måndags som oron startade, efter att teknikbloggen 9to5mac varnat för det på sin sida. Enligt BBC har Apple själva bekräftat problemet, och sagt att de kommer att åtgärda det genom en ny uppdatering som kommer under veckan.

Tills dess bör den som är orolig slå av funktionen för Face Time i sin iPhone.

Foto: Wikimedia Commons

Dela gärna för att varna andra, de kommer att tacka dig. 

 

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/28Y0znloLaTFjPAFXf5uzI-znzwb4TQ2L6_tb_3zD4aqeE4vCo-GRtuW6r6eKXPG?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]