Annikas fina gest mitt i krisen – lånar ut sommarstugan till utsatt vårdpersonal: ”En skyldighet”

Det tål att upprepas. Vårdpersonalen drar det tunga lasset under den här pandemin och har offrat mycket för att rädda livet på de allra sjukaste från norr till söder.

När Annika Carlsson, 54, från Munkfors såg vårdpersonalen i Karlstads hårda slit ville hon ge något fint tillbaka och bestämde sig snart för att hon skulle låna ut sin sommarstuga.

Det var en natt i förra veckan, när Annikas son gjort illa foten, som de hamnade på akuten i Karlstad och fick en inblick i vårdpersonalens tuffa vardag, vilket Expressen var först med att berätta.

– Det undgår ju inte någon hur läget ser ut för vårdpersonalen men då såg man verkligen hur de slet. Det kom ambulanser i ett, jättemånga ville in på akuten och personalen gjorde tester utomhus innan de fick släppas in. Jag tänkte att nu har jag funderat färdigt på detta, säger Annika Carlsson, till Expressen. 

Annika som länge funderat på hur hon kan bidra till personalen, beslöt sig där och då för att låna ut sin sommarstuga utanför Karlstad till vårdpersonal. Helt gratis.

Foto: Emma-Sofia Olsson,SvD,TT/ Mikael Fritzon/TT

Gensvaret var stort och nu är stugan uppbokad i fem hela veckor. De fem sällskapen kommer från olika delar av Sverige och lånar stugan en vecka i taget.

– Där får de en chans att hämta andan och få lite lugn och ro, säger hon.

För Annika Carlsson har det känts viktigt att kunna bidra och hjälpa till eftersom hon, som jobbar inom psykiatrin, vet hur påfrestande vårdyrket kan vara.

Fler hakar på trenden

Annikas annons har fått mängder med uppskattning och lett till att fler privatpersoner nu vill låna ut sina sommarstugor.

– Det var det jag hoppades på. Alla kan göra någonting för att bidra, det tycker jag att man har en skyldighet att göra, säger Annika Carlsson.

Det här är så fint tycker jag. Sjukvårdspersonalen förtjänar verkligen att ha en lång semester där de kan andas ut ordentligt.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);