Äntligen! Nu får undersköterskorna i Örnsköldsvik högre lön

De sliter dag ut och dag in bara för att vi ska ha det bra. Trots det får sällan undersköterskorna det erkännande de så väl förtjänar.

Men nu börjar äntligen en ny satsning på yrkesgruppen att få genomslag. Under måndagen kom nämligen glädjebeskedet att undersköterskorna i Örnsköldsvik får högre lön på en femhundring extra i snitt.

I slutet av april presenterade Sveriges kommuner och landsting (SKL) och Kommunal ett centralt avtal om en särskild satsning på undersköterskorna.

Nu har avtalet slagit igenom och blivit verklighet i Örnsköldsvik. Kommunens 1 240 anställda som har undersköterskeutbildning och är anslutna till Kommunal kommer att få en lönehöjning om minst 520 kronor i månaden.

Dessutom kommer samtliga berörda få ta del av en extra pott på 500 kronor per undersköterska, en pott som fördelas individuellt. Detta skriver Allehanda.se.

– Äntligen. Det är på tiden att den här yrkesprofessionen får ett lyft, säger Ruth Bergström, lokal ordförande i Kommunal, till Allehanda.se.

Men det är inte det enda glädjebeskedet. De undersköterskor som arbetar inom äldreomsorgen kommer också få tillbaka titeln undersköterska, efter att tidigare ha haft titeln ”vårdare”.

Underbart att höra att det nya avtalet börjar få genomslag. Gilla om du också tycker att undersköterskor förtjänar en högre lön!