Appen som skyddar dig mot överfall och våldsmän

Att gå hem helt ensam kan vara en läskig och obehaglig situation som många fruktar – och då kan det kännas skönt att ha så mycket stöd som möjligt från omvärlden.

Ett 112-samtal är självklart alltid att föredra vid nödsituationer men när det handlar om sekunder vill man ha hjälpen direkt, vilket inte alltid är möjligt genom ett telefonsamtal.

Den här smarta appen skulle dock kunna vara en lösning på problemet – tanken är hur som helst riktigt god och det låter enligt mig som en trygg sak att ha nära till hands.

Appen fungerar som så att den spelar in gärningsmannen på video innan den skickar materialet vidare per automatik.

Appen, som heter OnCamera, använder också GPS för att spåra vart mobilen befinner sig.

Som exempel: En man förföljer en kvinna. 

oncamera1

Kvinnan slår på appen Oncamera, och vänder mobilen mot gärningsmannen för att filma.

I samma sedkund så dyker nämligen en polis upp på mobildisplayen i realtid för att ingripa och motverka brottet, samtidigt som polisen ser hela händelseförloppet.

oncamera2

Genom detta kan gärningsmannen både identifieras och lokaliseras direkt – något som apputvecklarna hoppas ska hindra denne att begå brott och istället fly iväg. 

Samtidigt får personen i fara hjälp av polis när appen klickas igång. 

Här kan du se hur det fungerar:

Det här kan med andra ord vara en potentiell livräddare. Dela vidare till dina vänner om du tycker att det här är en idé som kan vara bra att ha nära till hands när man känner sig otrygg.

Publicerad av Stoppa Brotten