Apples nya klockrena funktion: Mobilen slutar fungera när du kör bil

Snart presenteras en ny funktion från Apple som ska göra vägarna säkrare. 

Då kommer nämligen en ny funktion för Iphone som ska blockera det farliga användandet av mobilen bakom ratten, skriver CNN

I Sverige är det förbjudet att köra och samtidigt hålla på med mobiltelefonen. Det utgör livsfara både för föraren och andra på vägarna. 

Nu kommer alltså snart en ny funktion till Apples mobiltelefoner som ska minska användandet bakom ratten. 

När nya operativsystemet iOS11 släpps till Iphone kommer också den nya inställningen som heter ”Stör ej under körning”. Mobilen ska då kunna känna av om man sitter i bilen med hjälp av Bluetooth eller Wifi och släpper då inte igenom några sms, meddelanden eller andra notiser till din telefon, uppger CNN. 

Vidare ska skärmen kunna låsas. Detta så att föraren inte plockar upp den för att använda sig av en massa onödiga appar under körningen. 

Om man får ett sms då? Då skickas ett automatiskt meddelande tillbaka som säger att man inte kan prata just nu. 

Om man bara vill åka med i bilen som passagerare då? Då är det helt okej att fortsätta sms:a. Det är inget krav att använda funktionen. Även om jag så klart uppmuntrar er alla förare därute att göra det! 

Annars kan det sluta som för den här 32-åriga kvinnan, som dödskraschade när hon skrev på Facebook

Åtta personer dör i trafiken varje dag – enbart på grund av distraktion. Det enligt National Highway Traffic Safety Administration. 

Dela om du också vill att alla bilförare ska använda sig av den här smarta funktionen – och minska onödiga skador i trafiken!

Publicerad av Newsner, gilla gärna