Årets Blossa-glögg är äntligen här – därför får den alla bubbelälskare att jubla

Årets Blossa-glögg är äntligen här – därför får den alla bubbelälskare att jubla

Sommaren är puts väck och glöggtiderna är runt knuten. Och det är lika spännande varje år. Hur ska Blossas årgångsglögg bli?

Här är svaret.

Med bara 70 dagar kvar till jul är det väl ändå okej att börja sukta efter den stora högtiden. Redan nu säljs lussebullar i butikerna, julmusten börjar fyllas på i läskbackarna och Blossa har avslöjat vilken som blir årgångssmaken 2021.

Vänta, va? Tänker du. Men det är sant.

Glöggtillverkaren Blossa, som enligt traditionen lanserar en årgångsglögg varje vinter, har redan nu avslöjat vilken som är årets glögg 2021.

Foto: Blossa/Pixabay

I år har man precis som förra året haft en gissningslek i sociala medier där man veckorna innan avslöjandet släppt en rad ledtrådar.

I år har ledtrådarna varit saffran, ris, fotboll, sommarkläder och tomater. Och snart stod det klart att Blossa färdats hela vägen till den spanska staden Valencia för att inspireras till årets glöggsmak som är apelsin.

Smak av Valencia

Staden Valencia är nämligen känd för sina vackra apelsinodlingar och frukten har blivit en av stadens viktigaste kulturskatter.

– Runt Valencia finns vackra fält med apelsinträd och härifrån har vi köpt in färska ekologiska apelsiner som vi har skalat själva. Det färska skalet används sedan för att göra en apelsininfusion som utgör basen. Det kombineras i sin tur med torkade apelsinblommor och torkat pomerans- och citronskal för att få fram en mer komplex karaktär. Den söta och friska smaken balanseras med en hint av beska som slutligen gifter sig väl med Blossas traditionella glöggkryddor, säger Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa i ett pressmeddelande.

Då kan du köpa Blossa 21

I år är Blossa 21 baserad på vitvinsglögg och passar perfekt för den som tycker att glögg kan vara alldeles för sött. Smaken är mild och drycken kan med fördel blandas med mousserande vin om man vill ha ett lite festligare alternativ.

Och för den som vill variera sig ytterligare går det utmärkt att servera årets glögg både varm och kall.

Blossa 21 Valencia är en starkvinsglögg och finns i Systembolagets beställningssortiment från den 29 september. Den har en alkoholhalt på 15 volymprocent och priset är 125 kronor för 750 milliliter.

Årgångsglögg från Saturnus 2021

Även årets glögg från familjeföretaget Saturnus har avslöjats. Årets stora smaksatta nyhet är en alkoholfri Vintermojito som kan drickas både varm och kall, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Foto: Saturnus

Även här är det en vit glögg som lanseras. Men i stället för apelsin har den här glöggen smak av limejuice och mynta ssamt de klassika glöggkryddorna kanel, ingefära, kardemumma och pomerans.

Årets glöggnyhet presenteras i en specialdesignad flaska om 50 cl och finns i dagligvaruhandeln över hela Sverige från och med slutet av oktober.

Vad tycker du om årets glögg 2021, låter det som något värt att testa? Dela gärna med dig av dina tankar i kommentarsfältet.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);