Arne försöker sälja svärfars bil på Blocket. Nu får klockrena annonsen hela Sverige att tokskratta.

Blocket är inte bara en bra plats för att hitta och sälja saker, då & då bjuds man även på ett gott skratt. Jag minns den här bilen som kanske var 2014 års skönaste Blocket-annons, men den här arga bilsäljaren från i fjol fick också tusentals svenskar att skratta högt. Men nu är det 2016 och kanske kan vi redan utse den roligaste annonsen i år? Arne Nilsson från Örnsköldsvik tänker nämligen sälja en Renault Megane Scènic från sin svärfars dödsbo, men han verkar dock inte hoppa av glädjeskutt över uppgiften…  Och franska bilar hamnar nog inte heller högst upp på Arnes lista. Det finns härliga kommentarer i denna text, det är svårt att plocka ut den bästa. Men läs gärna vad Arne skriver i annonsen, ni kommer garanterat att få er ett gott skratt 🙂

Först ser det ut som vilken bilannons som helst på Blocket.

Skarmavbild 2016-02-07 kl. 12.54.52

Men när man läser texten går det inte att sluta skratta…

Skärmavbild 2016-02-07 kl. 12.55.27

Texten i annonsen:

Känsliga läsare varnas. Min aversion mot franska bilar som företeelse kan komma att yttra sig i stötande formuleringar. Just det här fordonet är dock inte ett dugg sämre än alla andra franskproducerade. Men jag ska vara helt ärlig: Det är en Renault. Scènic, vilket nog är franska och betyder hjärnblödning.

Jag har för tidigare synder bestraffats med uppgiften att sälja denna för min salig svärfars dödsbos räkning. De två senaste ägarna har faktiskt lämnat bilen i sitt dödsbo, men var inte orolig, det är säkert bara ett märkligt sammanträffande.

Detta är alltså en anstötligt ful fyrhjulsdriven cross-over, som enligt mig borde blivit överkryssad redan på idéstadiet. Som de flesta andra fransktillverkade fordon alltså. Franska bilkonstruktörer borde drogtestas dagligen och fransktillverkade bilar över lag borde vara terrorstämplade.

Nyskattad och nybesiktad (jag tackar mina sponsorer Mekonomen och Psykvården i Örnsköldsvik).
Fungerande klimatanläggning, vilket är prioriterat för att hålla bra temperatur i boxen framför växelspaken som av en händelse precis rymmer en liten vinpava och en burk grodlår.

Avtagbar dragkrok. Förlåt till Mekonomenverkstaden på Köpmanholmen, jag visste inte att det räckte med att boka tid för att verkstaden skulle brinna. Jag fixade draget och styrservoröret själv, hoppas det går bra med saneringen.

Massor av elektriskt bling-bling som faktiskt funkar om man ber en liten bön innan man rör nån knapp, utom stereon som tjatar om nåt hemligt lösenord. Jag kan inte franska, så den har jag aldrig fått igång. Till och med elhissarna funkar på alla fyra dörrutorna och båda takluckorna. Än.

Fem separata svarta skinnstolar. Drar man i fel spak så lossnar de ur golvet och fäller ihop sig till ett litet paket som får plats i en damhandväska. Och apropå damer så blir lastutrymmet enormt med stolarna ur, så då kan det lätt gå in en hel månadslön på IKEA. Tömmer man krediten också kan man lägga de sista platta paketen på det medföljande takräcket.

Reservhjul och kåpan avmonterat på bilderna, men finns förstås och är felfria. Lika felfria som från fabrik i alla fall. Fina Hakka dubbdäck. Det följer med åtta sommardäck (nio med reserven) också. Allihop på original lättmetallfälg.

Kopplingen bytt för inte så många mil sedan efter ett misslyckat försök att dra ett lastbilssläp. Markfrigången och den långa fladdriga växelspaken gav antagligen föraren en villfarelse att han satt i en Scania.

Markfrigången och hasplåtarna är förresten utmärkta egenskaper om man skulle vilja köra den långt, långt ut i skogen där ingen kan hitta den.

Den som fick det taskigt i livet och vill manifestera sin olycka för att väcka empati hos sina medmänniskor ska absolut inte försitta chansen att glida runt i en Renault!

Tolv tusen, billigare vid affär. Inga löjliga krav på snabb affär eller nåt. Bara jag slipper ha den på gården, den har dåligt inflytande på min övriga maskinpark.

Våga inte försöka pruta! Sånt sköter jag åt dig. Bara köp den.

Håll med om att den är briljant? Dela gärna med dig detta med dina vänner om du tycker att Arnes Blocket-annons är det bästa du läst på länge!