Artistens vrede mot TV4 efter omtalade inslaget – nu tvingas kanalen be om ursäkt: ”Vi beklagar”

TV4 är i blåsväder igen.

I ett inslag på ”Brottsjournalen” berättar de om hur rappare ofta visar upp sig poserande med pengar och dyra smycken – med hjälp av videor från rapparen Cuz.

Nu riktar rapparen hård kritik mot kanalen, som tvingats be om ursäkt.

– Det är olyckligt och vi beklagar. TV4 har också kontaktat artisten och bett om ursäkt, säger Kajsa Stål, producent för Brottsjournalen till Newsner.

För en tid sedan fick Malou von Sivers kritik efter att ha intervjuat svenska rapparen Greekazo i ”Malou efter tio”.

Programledaren kritiserades för att ha lyft fram intervjun med rapparen kring hans syn på kriminalitet och droger, i stället för hans karriär.

Nu hamnar TV4 i blåsväder igen nu när rapparen Cuz kritiserar kanalen.

I ett inslag i programmet “Brottsjournalen” påstår man att många rappare som poserar med pengar och dyra smycken i sina videos ofta jagas av Kronofogden.

Kanalen väljer att visa videon oanonymiserat med hjälp av Instagram-videos.

På rapparens Instagram ger han nu en hård känga mot kanalen.

”Jag poserar med pengar, som jag betalar skatt på. Pengar som jag har jobbat HÅRT för. Mina videos är coola jag vet, men lägg inte in dom i såna här inslag där ni bara framför SKITSNACK”, skriver han på Instagram.

TV4:s svar efter hårda kritiken

I ett mejl till Newsner svarar nu TV4 på kritiken och berättar att de nu bett artisten om ursäkt.

– Bilderna i inslaget är anonymiserade men det räcker naturligtvis inte. Vi skulle ha valt genrebilder på ett annat sätt och konstaterar att vi brustit i rutinerna. Det är olyckligt och vi beklagar. TV4 har också kontaktat artisten och bett om ursäkt, säger Kajsa Stål, producent för Brottsjournalen till Newsner.

Vad tycker ni om detta? Lämna en kommentar på vår Facebooksida.